Rossoneri slavili s igračem manje

U Milanu su zahvalni što postoji VAR: Giroud iz penala pogodio za pobjedu protiv Sampdorije

Endin Čaušević

Fudbaleri Milana večeras su u gostima pobijedili Sampdoriju sa 2:1 u meču šestog kola italijanske Serije A.

Rossoneri su odlično otvorili utakmicu i već u šestoj minuti došli su do prednosti kada je Leao asistirao, a gol za vodstvo Milana postigao je Messias.

Milan je nastavio s dobrom igrom nakon vodstva, te su gosti sa San Sira uspjeli u 21. minuti postići i drugi gol preko Ketelarea, ali je on poništen zbog ofsajda.

No, Milan je na loš način počeo drugo poluvrijeme jer je Rafael Leao u 47. minuti nakon neopreznog starta dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Sampdoria je vrlo brzo iskoristila igrača više i samo deset minuta kasnije uspjela je da poravna na 1:1.

Augello je odlično centrirao s lijeve strane, a najviši u petercu Milana bio je Filip Đuričić koji pogađa za 1:1 i veliko slavlje domaćih navijača.

Međutim, slavlje nije predugo trajalo. U 66. minuti Gonzalo Villar je igrao rukom nakon udarca Girouda, a sudija je pogledao VAR snimak i pokazao je na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo Olivier Giroud i sigurno pogodio za 1:2 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Sampdoria je pokušala svim silama da ponovo izjednači i dođe do boda, te su domaći propustili nekoliko nevjerovatnih prilika, ali gola nije bilo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najbolju šansu domaći su imali u 87. minuti kada je Verre pogodio stativu, a nakon Maignan je fantastično odbranio udarac Gabbiadinia i tako spasio Milan u posljednjim minutama meča.

Milan je drugi nakon ove pobjede sa 14 bodova koliko ima i vodeći Napoli. Sampdoria je na tek 18. mjestu sa svega dva boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.