AC Milan Krunića nagradio na najbolji mogući način

Stigla zvanična potvrda

AC Milan Krunića nagradio na najbolji mogući način

Admin Čaušević

U Milanu su svjesni važnosti Radeta Krunića za ekipu aktuelnog prvaka Italije. 

Ono što je u zraku bilo sedmicama konačno je dobilo zvaničnu potvrdu. Rossoneri su nagradili Krunića za sve što je uradio u protekom periodu.

Krunić je jedan od najkorisnijih igrača u svlačionici, fudbaler od zadatka i osoba od povjerenja na koju Stefano Pioli može računati.

To je shvatio i Paulo Maldini te je odlučio da ponudi Kruniću produženje saradnje na šta je bh. reprezentativac i pristao.

AC Milan je danas potvrdio da je saradnja produžena do 30. juna 2025. godine što znači da ćemo bh. reprezentativca na San Siru gledati još najmanje tri sezone.

Oglasi

Finansijski detalji ugovora nisu objavljeni, ali vjeruje se da će pouzdani veznjak zarađivati više od trenutnih 1.1 miliona eura godišnje.

Fočak je u milanski klub stigao na ljeto 2019. godine i od tada je skupio 91 nastup. Trenutno se oporavlja od povrede mišića.

Interesantno da iako povrijeđen Krunić se našao na spisku selektora Ivayla Peteva za septembarske mečeve protiv Crne Gore i Rumunije.

Ranije su Krunića mediji na Apeninima opisali kao talismana Rossonera. To je postalo jasno nakon prvog susreta nove sezone kada je savladan Udinese sa 4:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. veznjak je bio starter na tom susretu, a kada Fočak igra od prve minute Rossoneri bilježe odlične rezultate.

U šampionskoj sezoni Krunić je bio starter 15 puta. Milan je tada upisao čak 11 pobjeda, uz dva remija i dva poraza.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Lik je kloc, posebno kad igra u reprezentaciji. Mozda jest dovoljno za italijansku ligu, ali Milan dok god bude imao take igrace, moci ce sanjati narednih 100 godina da iata naprave u Ligi Prvaka.
2 7
zilan66
Svu su oni klocovi kako igraju za repku u odnosu na klubove koje nastupaju .izuzetak su oni koji i u svojim klubovima igraju ili neigraju pa ih nema nigdje
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi