Liga prvaka

Inter nema pravo na kiks, Inzaghi iznenadio odabirom napadača

Edmir Škorić

Inter meč 2. kola grupne faze Lige prvaka igra od 18:45 sati u Češkoj.

Inter gostuje Plzenu, a nakon poraza od Bayerna s 0:2 na Giuseppe Meazzi, neophodna mu je pobjeda kako bi ostao konkurentan u borbi za prva dva mjesta, budući da se nalazi u grupi smrti u kojoj je pored nabrojanih timova i Barceona.

Edin Džeko bio je starter za vikend u prvenstvenom meču, a Inzaghi ga je odlučio i večeras staviti od prve minute, s tim da je iznenadio ostavljanjem Lautara Martineza na klupi, dok će bh. napadaču društvo u napadu činiti Joaquin Correa.

Onana se vratio na gol umjesto veterana Samira Handanovića. Zbog povreda nema Romelua Lukakua i Hakana Calhanogula. Doduše, Turčin je na klupi i možda kasnije dobije šansu za igru.

Ima promjena i u odbrani, pošto je Francesco Acerbi starter umjesto Stefana de Vrija.

Viktoria Plzen: Stanek; Havel, Hejda, Pernica, Jemelka; Kalvach, Bucha; Sykora, Vlkanova, Mosquera; Chory

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter: Onana; Skriniar, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Mkhitaryan, Gosens; Correa, Džeko

Jako važna utakmica za Inter, vidjet ćemo hoće li viceprvak Italije smoći snage da ostvari pobjedu na ovom gostovanju i da u mečevima protiv Barcelone u 3. i 4. kolu vodi žestoke okršaje za prvo ili drugo mjesto u grupi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.