Večeras bi mogao da padne još jedan rekord: Džeko igra protiv svoje najdraže mušterije

Inter gostuje u Češkoj

Večeras bi mogao da padne još jedan rekord: Džeko igra protiv svoje najdraže mušterije

E. Ganibegović

Ubrzanim tempom nastavlja se grupna faza Lige prvaka.

Nakon što je prošle sedmice igrano prvo kolo, već ove na rasporedu je drugo. Naravno, razlog je Svjetsko prvenstvo koje se igra u Kataru u novembru i decembru, pa se sve mora stići završiti do tada.

Inter našeg Edina Džeke je u prvom kolu s 0:2 poražen od minhenskog Bayerna, a večeras ima mnogo lakšeg protivnika, gostuje u Češkoj kod Viktorije Plzen.

Češki tim može biti zadovoljan samim plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka, gdje ih žrijeb nimalo nije mazio i svrstao u grupu smrti zajedno s Bayernom, Barcelonom i Interom.

Nije Plzen sreće imao ni kada je saznao da će na suprotnoj strani njihovih defanzivaca biti Edin Džeko, s obzirom na to da je našem napadaču ovaj češki tim najdraža mušterija kroz dosadašnji dio karijere.

Naime, uz Manchester United, Edin Džeko je najviše golova dao upravo protiv ovog kluba, ukupno devet.

S Manchester Cityjem je dva puta igrao protiv Plzena i oba puta postigao po jedan gol, da bi s Romom u tri utakmice postigao dva hat-tricka (jednom u Ligi prvaka i jednom u Evropskoj ligi).

Također, jedan gol Plzenu Džeko je postigao i kao član Teplica u sezoni 2005/06.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tako bi Dijamant večerašnjim eventualnim pogotkom mogao stići do prvog kluba u karijeri kojem je postigao dvocifren broj pogodaka, te bi Viktorija postala njegov rekordni klub po broju postignutih golova, dok bi United ostao na drugom mjestu.

Utakmica Viktorije i Intera na rasporedu je danas od 18:45, a Edin Džeko najavljen je za početnu postavu.  

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi