Naporniji od Mbappea

Novo bahato derište pod fudbalskim nebom: Dolazi iz najbolje ekipe svijeta i saigračima je dodijao

Admin Čaušević

Generacije fudbalera koje dolaze i preuzimaju primat pod fudbalskim nebom svojim ponašanjem iritiraju mnoge.

Riječ "bahat" u posljednje vrijeme postala je učestala pojava za opis nekih od najboljih mladih igrača svijeta. Tu svakako prednjači Kylian Mbappe koji je svojim gestovima i ponašanjem u PSG-u iritantan za mnoge.

Ipak, Mbappe nije jedini koji svojim ponašanjem do ludila dovodi i vlastite saigrače, a protivničke trenere dovodi do tog nivoa da vlastitim igračima govore da mu slome nogu.

Riječ je o Viniciusu Junioru, zvijezdi Real Madrida kojem je nagla slava evidentno udarila u glavu što se odrazilo i na njegovo ponašanje.

To se najbolje moglo vidjeti u duelu protiv Mallorce kada je Brazilac otišao toliko doliko da je tokom utakmice ismijavao i zadirkivao protivničke igrače.

Neki od fudbalera Mallorce su se požalili starijim igračima Reala koji su samo slegli ramenima i odgovorili da su ga već upozorili na njegovo ponašanje.

Mediji u Španiji pišu da su "starosjedioci" u svlačionici Kraljeva mnogo puta razgovarali sa Viniciusom, pokušali mu objasniti neke stvari, ali to kod ovog 22-godišnjaka ne pije vode.

U duelu protiv Mallorce moglo se čuti kako iskusni trener Javier Aguirre svojim igračima govore da Viniciusu slome nogu koliko ih provocirao.

U jednom trenutku je i Vinicius reagovao te je htio da se obračuna sa iskusnim stručnjakom, ali ga je spriječio Toni Kroos.

Inače, u pobjedi od 4:1 Vinicius je zabio jedan od golova za Real, te je počeo da pleše što je također razljutilo igrače Mallorce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nema sumnje da će brazilski as iz svoje glave morati izbaciti "dječije bolesti" ukoliko želi da u narednim godinama stekne poštovanje najvećih rivala i protivničkih navijača. 

Ovaj 22-godišnjak se već sada smatra jednim od najboljih mladih igrača svijeta i sigurno će prije ili kasnije biti ozbiljan kandidat za Zlatnu loptu, ali će morati postati svjestan da velikog igrača ne čini smo kvalitet već mnogo drugih faktora, a jedan od njih je svakako poštovanje prema protivniku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.