Stari vuk je pronašao način da dobije što želi i to besplatno

L'Equipe objavio detalje

Stari vuk je pronašao način da dobije što želi i to besplatno

A. Čaušević

"Siroti momak se sigurno već kaje", kazao je Florentino Perez nakon što je Kylian Mbappe potpisao novi ugovor sa PSG-om.

Perez je silno želio angažovati Mbappea koji je na kraju ostao u PSG-u potpisavši novi ugovor koji mu po sezoni garantuje više od 80 miliona eura po sezoni.

L'Equipe je danas objavio zanimljive detalje iz Mbappeovog ugovora koje Realu omogućavaju da francuskog superstara dovode potpuno besplatno.

Ugledni list tvrdi da je Mbappe potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produženja za još jednu sezonu s tim da pariški klub ne može aktivirati produženje bez potvrde fudbalera.

"Zadnja godina ugovora zavsi od Mbappea", neimenovani izvor je kazao za L'Equipe. Sve to na kraju potpuno mijenja situaciju.

To znači da će se PSG za manje od dvije godine dovesti u istu situaciju kao 2021. godine jer opet postoji opcija da bez svoje "sedmice" ostanu besplatno.

Tokom pregovora PSG je želio što duži ugovor, a Mbappe je tražio što kraći kako bi mogao pronaći izlaznu rutu kada se zaisti igranja na Parku prinčeva.

S druge strane, Perez je poznat kao osoba koja dobije uvijek što želi što potvrđuju i brojna imena koja su došla u Madrid kada je ovaj čovjek predsjednik Kraljeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nema sumnje da će "stari vuk" i za dvije godine započeti vrbovanje sa dolaskom Mbappea na Santiago Bernabeu te će ako je vjerovati dešavanjima iz prošlosti i uspjeti u svojoj namjeri.

Nakon što je Mbappe produžio saradanju Perez je bio poprilično hladan po pitanju francuske zvijezde, ali nema sumnje da ga silno želi vidjeti u dresu Los Blancosa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najčitanije iz kategorije