Tuchela već čeka novi posao: Biće to vrhunac njegove trenerske karijere

Spreman na ljeto preuzeti najveći tim na svijetu

Tuchela već čeka novi posao: Biće to vrhunac njegove trenerske karijere

E. Škorić

Thomas Tuchel je dobio otkaz u Chelseaju i sada može čekati ponude drugih klubova.

Ugledni The Athletic vjeruje da se Nijemac može usidriti u Španiji nakon što je napustio London. Prema novinarima spomenutog medija, nova destinacija bi mogao biti Madrid.

Njemački trener je, podsjetimo, smijenjen u srijedu ujutro nakon što je Chelsea desetak sati ranije izgubio od zagrebačkog Dinama (0:1) u prvom kolu grupne faze Lige prvaka. Londončanima je to bio treći uzastopni poraz na gostovanju.

Chelsea je loše startao ne samo u Ligi prvaka, već i u novoj sezoni Premier lige. U prvih šest kola Tuchelova sada već bivša ekipa je osvojila samo 10 bodova i tek je šesta u ligi.

No razlog za Tuchelov otkaz nisu bili samo rezultati. Britanski mediji objavili su kako njemački trener nije mogao izaći na kraj s novim vlasnicima kluba. Jabuka razdora bila je, između ostalog, pitanje potencijalnog transfera Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda ili premala uključenost Tuchela u transfere Raphinhe ili Julesa Koundea koji je unatoč dogovoru s Chelseajem otišao u Barcelonu.

Oglasi

Narušen odnos s vlasnikom jedan je od glavnih razloga što je Tuchel odlučio da ode, ali ga čeka veliki izazov već narednog ljeta.

Athletic smatra da će Nijemac do tada odmarati, a da će onda vrlo vjerovatno preuzeti Real Madrid, pošto je sve izvjesnije da će ovo biti posljednja sezona Carlu Ancelottiju u Španiji.

"Tuchel će imati dosta ponuda. Pokazao je da je dovoljno fleksibilan da igra različite stilove, ali zar sumnjate da bi bio najsretniji u ekipi koja je monopolizirala loptu", navodi se u tekstu Athletica, a aludira se na Real Madrid.

"Možda će se pojaviti prilika ako Ancelotti ode prije isteka ugovora. Superklubovi imaju naviku postavljati trenere koji su sušta suprotnost svojim prethodnicima", objavljeno je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tuchel je bez ikakve sumnje vrhunski trener, uostalom dokazao je to osvojivši Ligu prvaka sa Chelseajem, a prethodno je trenirao PSG, Borussiju Dortmund, Mainz i rezerve Augsburga. 

Osvajao je Kup Njemačke s Borussijom, dva naslova Lige 1 s PSG-om i igrao finale s tim klubom. S Chelseajem je, spomenimo još jednom, bio prvak Evrope, a i ima trofej Svjetskog klupskog prvenstva od prošle godine. Iste je godine osvojio i Superkup Evrope.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1658818016
Don carlo je rekao da ce zavrsiti karijeru u realu ali ne da ce ostat samo 2 sezone nego kad bude imao losu sezonu tad ce otici
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi