Jedva su čekali

Benzema i Vinicius brutalno ismijali Barcelonu nakon poraza od Bayerna!

Eldar Ganibegović

Kako to obično biva, žrijeb na svakom takmičenju mora sastaviti jednu grupu smrti.

Ove sezone u Ligi prvaka je to grupa C u kojoj se nalaze Inter našeg Edina Džeke, zatim Bayern, Barcelona i Viktoria Plzen.

U prvom kolu Bayern je kao gost s 0:2 savladao Inter, dok je Barcelona očekivano došla do pobjede nad Viktorijom, bilo je 5:1.

Bio je to sjajan uvod u derbi 2. kola koji se igrao sinoć u Minhenu. Barcelona nije mogla po prvi put slaviti u ovom bavarskom gradu, pa je Bayern i ovaj meč riješio u svoju korist s 2:0.

Strijelci za aktuelnog prvaka Njemačke bili su Lucas Hernandez u 50. i Leroy Sane u 54. minuti utakmice.

U Real Madridu kao da su to jedva čekali. Nekoliko minuta nakon poraza Barcelone u Njemačkoj, stiglo je brutalno ismijavanje od strane Karima Benzeme i Viniciusa Juniora, dva najbolja igrača Real Madrida.

Naime, Benzema je odmah po završetku utakmice u Minhenu na svom Instagram storyju objavio fotografiju s peharom Lige prvaka i napisao: "Ugodna noć".

 

Inostrani mediji to su protumačili kao jasnu provokaciju i naslađivanje na poraz Barcelone, a nešto manje očigledniju poruku, objavio je Vinicius Junior. 

On je objavio jednu grupnu fotografiju s treninga Real Madrida na kojoj se smije zajedno s nekoliko saigrača. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, ove sezone titulu prvaka Evrope brani upravo Real Madrid koji je u ovogodišnjem finalu savladao Liverpool golom upravo Viniciusa Juniora, dok je na krilima Benzeme stigao do finala uz tri nevjerovatna preokreta u nokaut fazi.

Nakon pobjede protiv Celtica u prvom kolu, Real Madrid večeras igra protiv RB Leipziga u drugom. Vidjet ćemo da li će igrači Barcelone dobiti priliku da uzvrate na provokacije, ili će Real Madrid pobijediti i u sedmoj zvaničnoj utakmici ove sezone. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.