Novo bahato derište pod fudbalskim nebom: Dolazi iz najbolje ekipe svijeta i saigračima je dodijao

Naporniji od Mbappea

Novo bahato derište pod fudbalskim nebom: Dolazi iz najbolje ekipe svijeta i saigračima je dodijao

Admin Čaušević

Generacije fudbalera koje dolaze i preuzimaju primat pod fudbalskim nebom svojim ponašanjem iritiraju mnoge.

Riječ "bahat" u posljednje vrijeme postala je učestala pojava za opis nekih od najboljih mladih igrača svijeta. Tu svakako prednjači Kylian Mbappe koji je svojim gestovima i ponašanjem u PSG-u iritantan za mnoge.

Ipak, Mbappe nije jedini koji svojim ponašanjem do ludila dovodi i vlastite saigrače, a protivničke trenere dovodi do tog nivoa da vlastitim igračima govore da mu slome nogu.

Riječ je o Viniciusu Junioru, zvijezdi Real Madrida kojem je nagla slava evidentno udarila u glavu što se odrazilo i na njegovo ponašanje.

To se najbolje moglo vidjeti u duelu protiv Mallorce kada je Brazilac otišao toliko doliko da je tokom utakmice ismijavao i zadirkivao protivničke igrače.

Oglasi

Neki od fudbalera Mallorce su se požalili starijim igračima Reala koji su samo slegli ramenima i odgovorili da su ga već upozorili na njegovo ponašanje.

Mediji u Španiji pišu da su "starosjedioci" u svlačionici Kraljeva mnogo puta razgovarali sa Viniciusom, pokušali mu objasniti neke stvari, ali to kod ovog 22-godišnjaka ne pije vode.

U duelu protiv Mallorce moglo se čuti kako iskusni trener Javier Aguirre svojim igračima govore da Viniciusu slome nogu koliko ih provocirao.

U jednom trenutku je i Vinicius reagovao te je htio da se obračuna sa iskusnim stručnjakom, ali ga je spriječio Toni Kroos.

Inače, u pobjedi od 4:1 Vinicius je zabio jedan od golova za Real, te je počeo da pleše što je također razljutilo igrače Mallorce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nema sumnje da će brazilski as iz svoje glave morati izbaciti "dječije bolesti" ukoliko želi da u narednim godinama stekne poštovanje najvećih rivala i protivničkih navijača. 

Ovaj 22-godišnjak se već sada smatra jednim od najboljih mladih igrača svijeta i sigurno će prije ili kasnije biti ozbiljan kandidat za Zlatnu loptu, ali će morati postati svjestan da velikog igrača ne čini smo kvalitet već mnogo drugih faktora, a jedan od njih je svakako poštovanje prema protivniku.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Stonoga
Vi ste najgori portal koji postoji na Balkanu. Vi veze nemate o zivotu. Prvo sto ne gledate specificnu utakmicu, al vi nemate pojma o desavanjima unutar sporta. Da ste se potrudili i malo pratili vidjeli biste da je Vinicius upravo sve sto ste napisali, al suprotno. Njegov rapidan napredak govori koliko je na zemlji. Utakmicu sa Majorkom necu ni komentarisati, ko je gledao vidio je da je glavni i jedini plan bio povrijediti ga.
4 1
user1653997691
Ja gluposti, citavu utakmicu su ga provocirali i udarali, upravo da ga povrijede. Jednostavno im je vratio na najbolji nacin, golom, asistencijom i driblinzima koji su ih izludjivali. Trener Malorce treba biti kaznjen za ponasanje, pozivanje da mu se slomi noga je i izazvao ovakvu reakciju Vinija. 1:1
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi