Nakon meča u Ligi prvaka

Sudeći prema Lewinoj izjavi, ljubav između njega i navijača Bayerna opet cvjeta

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowksi je ovog ljeta nakon osam godina odlučio napustiti Bayern.

Poljski napadač karijeru je nastavio u dresu Barcelone s kojom mu sjajno ide, a već nakon nekoliko utakmica se vratio na "svoju" Allianz Arenu.

U okviru drugog kola grupne faze Lige prvaka Bayern je dočekao Barcelonu i kući je ispratio s dva gola u mreži (2:0), a Lewandowski je imao nekoliko prilika za postizanje pogotka bivšem klubu.

Nakon utakmice, Lewandowski je samo izjurio i pozdravio se samo sa svojim predsjednikom Joanom Laportom, koji je igrače čekao ispred autobusa.

Na pitanja novinara koji su čekali igrače za izjavu, nije htio odgovarati i samo je prošao izustivši: "Nije bilo lako."

Nekoliko dana nakon povratka u Minhen koji je sigurno bio emotivan za njega, dao je izjavu o navijačima Bayerna.

"Zahvalan sam navijačima u Minhenu na načinu na koji su me primili. Bili su puni poštovanja. Bilo mi je važno. U Minhenu sam bio osam godina, a ne dvije ili tri godine. Ovaj period ne možete ostaviti po strani ili zaboraviti", rekao je Robert Lewandowski, a prenosi BILD.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Poljak je, podsjetimo, do sada za Barcelonu nastupio u sedam zvaničnih utakmica i postigao devet golova uz dvije asistencije.

S njim u ovakvoj formi, Blaugrana se definitivno može nadati dobroj sezoni i u konačnici osvajanju trofeja. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.