Dječak koji je "srušio" Barcelonu na Anfieldu sada je pokazao da će biti prava zvijer

Prije tri godine oduševio sve svojom reakcijom

Dječak koji je "srušio" Barcelonu na Anfieldu sada je pokazao da će biti prava zvijer

Endin Čaušević

O utakmici Liverpoola i Barcelone u polufinalu Lige prvaka 2019. godine i danas se priča zbog nevjerovatnog preokreta engleskog kluba.

Barcelona je u prvoj utakmici pobijedila na svom stadionu sa 3:0 i već su gotovo svi bili sigurni da će Katalonci proći u finale i izbaciti Liverpool, ali su doživjeli pravi šok u revanšu.

Liverpool je na Anfieldu uspio da napravi čudo i pobijedi Barcelonu sa 4:0 što je jedan od najvećih preokreta koje smo vidjeli u Ligi prvaka ikada.

Redsi su u nevjerovatnoj atmosferi na Anfieldu uspjeli da zabiju čak četiri gola Barceloni koja je tokom svih 90 minuta izgledala potpuno izgubljeno, a igrači ovog kluba nisu mogli da vjeruju šta im se dešava u Liverpoolu.

Međutim, jedan gol posebno je obilježio ovu utakmicu, a riječ je o pogotku za 4:0 iz 79. minute kojeg je tada postigao Divock Origi.

Liverpool je već imao tada vodstvo od 3:0 koje im je garantovalo produžetke, ali potom u 79. minuti engleski tim je na nevjerovatan način uspio da iznenadi odbranu Barcelone i dođe do četvrtog gola.

Oglasi

Kao što je sigurno već svima poznato tada je Trent Alexander-Arnolod brzo i neočekivano izveo korner, a lopta u petercu dolazi do Origija koji pogađa za 4:0 i erupciju oduševljenja na Anfieldu.

Međutim, nakon meča u centru pažnje bio je dječak koji je odlično reagovao kod kornera jer je odmah dodao loptu Alexanderu-Arnoldu što je omogućilo desnom beku Liverpoola da uradi ono što je kasnije uradio.

Njegovo ime je Oakley Cannonier, a on više nije dječak i sada ima 15 godina, te je i dalje član Liverpoola.

On igra za juniore Liverpoola, a da se radi o velikom talentu pokazao je prije nekoliko dana. U Omladinskoj Ligi prvaka Cannonier se našao u centru pažnje jer je zabio hat-trick protiv Ajaxa.

Liverpool je ovu utakmicu slavio sa 4:0, a Cannonier je zabio hat-trick i ponovo je bio glavna tema navijača ovog kluba koji su poručili Jurgenu Klopp da je ovaj momak zaslužio priliku da debituje i za prvi tim.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj tinejdžer je oduševio svojim igrama i prošle sezone kada je zabio 41 pogodak u svim takmičenjima. Da li će dobiti šansu kod Kloppa ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi