Surova istina s kojom se čudesni talenat mora pomiriti: "Trenutno nije taj kvalitet"
Foto - Instagram

Luis Enrique je sasvim iskren prema mladom fudbaleru

Surova istina s kojom se čudesni talenat mora pomiriti: "Trenutno nije taj kvalitet"

M. Šljivak

Mladi napadač Barcelone Ansu Fati (19) ostao je bez poziva u reprezentaciju Španije.

Selektor Crvene furije Luis Enrique izostavio je 19-godišnjeg napadača sa popisa za naredne akcije i otvoreno je rekao kako smatra da Fati nije na nivou igrača koji su reprezentativni nivo - barem u ovom trenutku.

"U junu sam pozvao Ansua da vidim kako se oporavlja. Danas, ne vidim ga na nivou da bi dobio poziv u reprezentaciju", iskren je Luis Enrique i dodaje:

"Dečko nije igrao. Tek se vraća, odigrao je jednu utakmicu kao starter i to nešto govori. Jednostavno ga ne vidim kao kvalitet za trenutnu ekipu. Nadam se da će se oporaviti i dostići nivo koji svi očekujemo, a očekivanja su velika".

Razgovarao je španski selektor s mladim fudbalerom Barcelone. Nada se da će mu uskoro biti na raspolaganju, ali mora raditi na sebi i igri.

Oglasi

"Nemam neka određena pravila za pozive igračima. Ansua sam zvao i kada nije bio starter i vratit će se u reprezentaciju kada dosegne nivo igre za poziv u nacionalni tim", jasan je Luis Enrique.

Ansu Fati je važio za velikog talenta španskog fudbala. Dobio je i 'desetku' Barcelone po odlasku Lionela Messija i od njega se očekuju velike stvari.

Međutim, ozbiljan problem ovom momku napravila je povreda koljena zbog kojeg je zaustavljen njegov nevjerovatan uspon u katalonskom klubu.

Teška povreda koljena došla je u novembru 2020. godine u utakmici protiv Betisa. Pauzirao je gotovo godinu dana i nije uspio da vrati formu po povratku.

Imao je i protekle sezone dosta problema s povredama. Nikako nije uspijevao da ih izbjegne i Barcelona dobar dio sezone odigrala bez njegove pomoći.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone za sada uglavnom šansu dobija s klupe. Nije još dovoljno oporavljen da bi igrao od prve minute i vidjet ćemo kako će se karijera ovog momka odvijati u budućnosti.

Ansu Fati je u dresu prvog tima Barcelone odigrao 65 utakmica i postigao je 21 gol. Za špansku reprezentaciju ima četiri nastupa i jedan postignut gol.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi