Došao sa sinom Edinom na Camp Nou

Nisu mu dali šansu da se dokaže, ali je Pjanić i danas pokazao koliko voli Barcelonu

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je nedavno napustio Barcelonu i na iznenađenje svih karijeru je nastavio u Ujedinjenim Arapskih Emiratima.

Pjanić je ovog ljeta već po mnogima bio otpisan u Barceloni, ali je tokom priprema odličnim trudom uspio da natjera Xavija da se predomisli i činilo se da će ostati u katalonskom klubu.

Xavi je tada izjavio da računa na Pjanića i da će on ostati, ali nakon toga bh. fudbaler je pet mečeva Barcelone odgledao s klupe i nije dobio šansu da upiše barem minutu na terenu.

Zbog toga je Pjanić odlučio da je najbolje da spakuje kofere i promijeni klub, ali malo ko je očekivao da će napustiti Evropu.

Pjanić je odlučio da ide u Ujedinjene Arapske Emirate gdje je potpisao za Al Sharjah i već je upisao dva nastupa u dresu ovog kluba.

Pokazao je da će biti veliko pojačanje i Pjanić je u ove dvije utakmice upisao i dvije asistencije.

Međutim, koliko voli Barcelonu pokazao je i danas. Iako nikada nije dobio pravu šansu u ovom klubu jasno je da će on ostati za njega u lijepom sjećanju.

Naime, Pjanić je danas bio na stadionu Camp Nou i bodrio je Barcelonu protiv Elchea, a to je objavio i na Instagramu. Navijače Barce oduševilo je što je došao na stadion iako je tek nedavno potpisao za drugi klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić je u Barcelonu doputovao sa sinom Edinom koji je bio u dresu katalonskog kluba na današnjem meču.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.