Dembele sinoć nije oka sklopio, a večeras igra od prve minute i to nikada sretniji!

Ima razloga za sreću

Dembele sinoć nije oka sklopio, a večeras igra od prve minute i to nikada sretniji!

E. Čaušević

Barcelona igra danas na svom terenu protiv Elchea meč šestog kola španske La Lige.

Iako Katalonci nisu najbolje otvorili sezonu jer su odigrali meč bez golova protiv Rayo Vallecana u prvom kolu uspjeli su da pronađu pravu formu i krenu s pobjedama.

Barcelona je u nizu od četiri uzastopne pobjede u domaćem prvenstvu, te sve osim trijumfa katalonskog kluba u današnjoj utakmici bi sigurno bilo veliko iznenađenje.

Utakmica na Camp Nou igra se od 16:15 sati, a Xavi Hernandez je već objavio početni sastav i napravio je nekoliko promjena u odnosu na prije nekoliko dana i meč u Ligi prvaka protiv Bayerna.

Mnogi su iznenađeni da će od prve minute danas igrati i Ousmane Dembele za kojeg se vjerovalo da danas neće biti uopšte u konkurenciji za utakmicu.

Naime, Dembele je cijelu noć proveo u bolnici uz svoju suprugu i skoro nikako nije spavao jer se ona porađala.

Oglasi

Dembele je po prvi put postao otac, a njegova supruga na svijet je donijela djevojčicu. Očekivalo se da će Dembele biti oslobođen današnje utakmice protiv Elchea, ali se to nije desilo.

Iako je sigurno umoran i fali mu sna na kraju je poručio Xaviju da je spreman da igra, a čak je na kraju završio u početnoj postavi.

Međutim, jasno je da Dembeleu danas neće faliti motiva jer sigurno da nikada nije bio sretniji u svom životu nakon što je postao otac. Jasno je kome će posvetiti pogodak ukoliko danas zatrese mrežu Elchea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dembele ove sezone igra u zaista sjajnoj formi i jedan je od najvažniji igrača Barcelone. Francuz je na sedam mečeva zabio dva gola i već je upisao čak četiri asistencije.

Također, nagrađen je za svoje odlične igre u posljednje vrijeme jer se ponovo našao na spisku reprezentacije Francuske nakon kraće pauze.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PapaK
Ako se igra u 16:15, kako onda igra "veceras"? Moj "novinaru".
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi