Barcelona bez problema pobijedila Elche, Lewandowski ponovo oduševio navijače

Slavili sa 3:0

Barcelona bez problema pobijedila Elche, Lewandowski ponovo oduševio navijače

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas su na svom terenu pobijedili Elche sa 3:0 u meču šestog kola La Lige.

Katalonski klub nastavio je odličnu seriju u domaćem prvenstvu jer je za Barcelonu ovo već peta uzastopna pobjeda u La Ligi i dokaz da se nalaze u zaista odličnoj formi.

Na Camp Nou gledali smo dosta zanimljiv susret, a da će Elche teško da napravi neko iznenađenje bilo je jasno već u 14. minuti kada je gostujući tim ostao s igračem manje.

Naime, Verdu je dobio direktan crveni karton nakon što je faulirao Lewandowskog i bio je posljednji igrač u odbrani u tom trenutku, a sudija mu je bez mnogo razmišljanja pokazao put ka svlačionici.

Barcelona je igrača više iskoristila u 34. minuti nakon nekoliko velikih prilika. Domaći su uspjeli da slome otpor gostiju kada je Balde odlično uposlio Lewandowskog koji bez problema šalje lotpu u mrežu za 1:0.

Domaći tim je do drugog gola stigao u samom finišu prvog dijela, a ovaj put u centru pažnje bio je Memphis Depay.

Oglasi

Nizozemac je prvo sjajnim driblingom izbacio jednog igrača Elchea, a zatim je zakucao loptu u mrežu gostujuće ekipe za 2:0.

Barcelona je do kraja prvog dijela dala još jedan gol preko Pedrija, ali je on poništen na kraju zbog ofsajda.

No, na treći gol se nije dugo čekalo. Na samom startu drugog dijela Lewa zabija drugi gol na meču za 3:0, a ovaj put asistenciju je upisao Depay.

Barcelona je do kraja meča mogla ubjedljivije da slavi jer su domaći imali nekoliko velikih šansi preko Lewandowskog, Ansua Fatija i Ferrana, ali se rezultat nije mijenjao i ostalo je 3:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca je ovom pobjedom preuzela lidersku poziciju sa 16 bodova i imaju bod više u odnosu na Real Madrid koji sutra igra veliki gradski derbi protiv Atletica.

Što se Elchea tiče ovaj klub je prikovan za dno tabele i nakon šest odigranih utakmica ima samo jedan osvojen bod.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Lewandowski bolji od Benzeme 3 puta
1 8
FudbalskiZnalac
Jel' može još koji crveni hahah koje namještanje
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi