Čudesan dribling i golčina Depayja zbog kojeg mu je aplaudirao i Lewandowski

Pogodio za 2:0

Čudesan dribling i golčina Depayja zbog kojeg mu je aplaudirao i Lewandowski

E. Čaušević

Barcelona igra trenutno na svom terenu protiv Elchea meč šestog kola La Lige.

Katalonski klub već od 14. minute ima igrača više nakon što je Verdu dobio direktan crveni karton kada je faulirao Roberta Lewandowskog.

Od te minute bilo je samo pitanje kada će kapitulirati gostujući tim, a to se desilo u 34. minuti nakon što je Lewandowski pogodio za 1:0 na asistenciju Baldea.

Do kraja prvog poluvremena Barcelona je uspjela postići još jedan pogodak i čini se riješiti pitanje pobjednika u ovom susretu.

Najljepši detalj prvog poluvremena desio se u 41. minuti, a u centru pažnje bio je Memphis Depay.

Balde je ponovo bio asistent, a Depay je fantastičnim potezom prevario jednog igrača Elchea i nakon toga zakucao je loptu u mrežu gostujućeg tima za 2:0 i veliko slavlje na tribinama. O kakvoj majstoriji se radi najbolje govori činjenica da je dobio aplauz od Lewandowskog, ali i cijelog stadiona.

Fantastičan potez i gol Depayja pogledajte OVDJE.

Barcelona je tri minute kasnije uspjela da zabije i treći pogodak preko Pedrija, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Barceloni su negodovali zbog te odluke jer su smatrali da je golman Elchea igrao loptom i tako počeo novu akciju prije gola Pedrija, ali sudije u VAR sobi to nisu smatrale i poništile su pogodak.

Za Depayja je ovo drugi meč zaredom u La Ligi koji je počeo od prve minute i zabio je svoj prvi gol u sezoni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Crvenalona heheheh
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije