Šta će reći navijači?

Nedved izabrao novog trenera Juventusa

Admin Čaušević

Ozbiljno se drma kluba Massimilliana Allegrija u Juventusu. 

Klupsko rukovodstvo ima drugačije stavove po pitanju budućnosti italijanskog trenera, a Pavel Nedved je već izabrao njegovog nasljednika.

Italijanski mediji izvještavaju da će se Nedved zalagati da ekipu u slučaju odlaska Allegrija preuzme niko drugi nego Antonio Conte.

Nedved i Conte su u i dalje u odličnim odnosima što se ne može reći za sadašnjeg trenera Tottenhema i gazdu Juventusa, Andreu Agnellija.

Conte je vratio Juventus na tron Serije A sa tri uzastopna Scudetta, ali se nije rastao na najbolji način jer mu nisu dovedena pojačanja koja je tražio, odnosno Stara dama nije bila u mogućnosti da ulaže novac kao što je to slučaj sada.

U međuvremenu stara ljubavi bi ponovo mogla biti obnovljena, a u prilog svemu ide i činjenica da Conte nije produžio ugovor sa Tottenhamom.

Allegri tvrdi da se još uvijek osjeća sigurnim, međutim ukoliko nastavi nizati slabe rezultate otkaz i odlazak sa klupe su neminovnost.

Prema nekim najavama Allegrija bi kao "vatrogasac" trebao zamijeniti Paulo Montero, bivša igračka legenda Juventusa i trenutni trener drugog tima torinskog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kao neka od imena koja se još spominju su Zinedine Zidane i Thomas Tuchel koji su bez posla, kao i Igor Tudor koji trenutno predvodi Marseille.

I dok u prvenstvu ne kasni previše za vrhom tabele, Juventus je po prvi put u historiji izgubio prva dva meča u Ligi prvaka i to je ono što najviše Allegriju zamjeraju kako navijači tako i čelnici kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.