Vodio Kraljeve do pobjede

Kakav debi je Džanan Musa imao najbolje pokazuje i objava Real Madrida na Twitteru

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida plasirali su se u finale španskog Superkupa, a odličan meč odigrao je Džanan Musa.

Bh. košarkaš u Real Madrid je stigao ovog ljeta iz Breogana u kojem je prošle sezone oduševio sve svojim igrama.

Musa je bio čak MVP Endesa lige u protekloj sezoni, a to je bila najbolja preporuka čelnicima kraljevskog kluba da ponude našem košarkašu ugovor koji on nije mogao da odbije.

Večeras je Musa odigrao debitantski meč u dresu Real Madrida u zvaničnim utakmicama i odmah je pokazao svoju klasu.

Real je u polufinalu ovog takmičenja pobijedio Betis sa 100:69, a upravo je Musa bio najbolji pojedinac u dresu Real Madrida.

Musa je ubacio večeras 21 poena, te je dodao još šest asistencija i četiri skoka. Posbeno je oduševio sve s nekoliko sjajnih asistencija, a nakon meča i Real Madrid je sjajnu objavu posvetio našem košarkašu.

"Tako Musa dijeli lopte", poručili su iz kraljevskog kluba uz video nekoliko odličnih poteza Muse s večerašnje utakmice.

Treba istaći da je Musa proglašen i za najboljeg igrača večerašnje utakmice što dodatno pokazuje da je imao debi iz snova.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Pored Muse u ekipi Real Madrida večeras su se još istakli Deck sa 17 poena, te Yabusele koji je meč završio sa 13 poena.

Finalna utakmica Superkupa Španije igra se već sutra, a Real Madrid će se za prvi trofej u sezoni boriti protiv boljeg iz duela Barcelona - Juventut.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.