Rudy magijom digao dvoranu na noge, reakcija Džanana Muse sve govori o potezu legende Reala

Real Madrid u finalu španskog Superkupa

Rudy magijom digao dvoranu na noge, reakcija Džanana Muse sve govori o potezu legende Reala

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida večeras su u polufinalu Superkupa Španije pobijedili Betis sa 100:69, a sjajan meč odigrao je naš Džanan Musa.

Musa je večeras debitovao za kraljevski klub u zvaničnim utakmicama i pokazao je zbog čega ga je Real Madrid ovog ljeta doveo i da će biti zaista veliko pojačanje.

Kraljevi su uspjeli da dođu do rutinske pobjede protiv Betisa i slave sa 31 poenom razlike, a upravo je Musa bio najefikasniji igrač u ekipi Real Madrida.

Momak iz Bihaća meč je završio sa 21 poenom, a pored toga dodao je još šest asistencija i četiri skoka. Pored Muse u Realu su se istakli još DEck sa 17 poena i Johnson koji je dodao 14 poena.

Za Real Madrid večeras je igrao i iskusni Rudy Fernandez iako se tek vratio s nastupa na Eurobasketu gdje je s reprezentacijom Španije uspio da dođe do zlatne medalje.

Rudy nije imao vremena za odmor i odmah se priključio ekipi Real Madrida, te je večeras odigrao nešto više od 11 minuta u pobjedi protiv Betisa i uspio je doći u centar pažnje.

Oglasi

Iskusni košarkaš je upisao tri poena i dodao je četiri asistencije i tri skoka, ali njegov potez je obilježio večerašnji meč.

Naime, Rudy je pred kraj treće dionice izmamio ovacije s tribina nevjerovatnom asistencijom, a oduševljenje nije mogao da sakrije ni Musa koji je svojom reakcijom pokazao šta misli o magiji legendarnog košarkaša.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Očekivano ovaj video je postao hit na društvenim mrežama jer je Rudy pokazao da i dalje ima magiju u rukama iako je na zalasku karijere i ima već 37 godina.

Real Madrid se tako plasirao u finale španskog Superkupa, a tu će igrati protiv boljeg iz duela Barcelona - Joventut koji je na rasporedu večeras u 21:30 sati.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi