Bh. košarkaš odigrao sjajan meč

Pogledajte napad u kojem je Džanan Musa sinoć "školovao" Nikolu Kalinića

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida sinoć su osvojili španski Superkup nakon što su pobijedili Barcelonu sa 89:83.

U Sevilli smo gledali zaista još jedan fantastičan El Clasico u kojem je Real Madrid ponovo uspio da pobijedi Barcelonu i dođe do svog prvog trofeja u novoj sezoni.

Kraljevi su nakon produžetka uspjeli da slave sa 89:83, a fantastičan u svom prvom El Clasicu u karijeri bio je i naš Džanan Musa koji je bio jedan od najboljih košarkaša Reala u ovom meču.

Za Musu je ovo bio prvi trofej u dresu Real Madrida i to u njegovoj tek drugoj zvaničnoj utakmici za ovaj tim. Bh. košarkaš je zaista briljirao u završnici Superkupa, te je pokazao da će biti veliko pojačanje.

Musa je sinoćnju utakmicu protiv ljutog rivala završio sa 19 poena, tri asistencije i dva skoka i uz fantastičnog Tavaresa vodio je Real Madrid do pobjede u sinoćnjem finalu Superkupa.

Bh. košarkaš je posebno impresivan bio u prvom poluvremenu gdje je bio daleko najbolji igrač Reala, te je svojim poenima uspio ostaviti Kraljeve u rezultatskom priključku kada nisu baš blistali na parketu.

Jedan od Musinih poteza se posebno izdvaja, a radi se o posljednjoj akciji u prvom poluvremenu.

Kraljevi su imali posljednji napad i lopta je bila upravo kod Muse koji je krenuo u prodor, a onda je sjajnim rolingom "zavrtio" Nikolu Kalinića i uspio je da pogodi za dva poena, te smanji rezultat na 37:29.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U drugom poluvremenu Real Madrid je zaigrao znatno bolje i u trećoj dionici je serijom 19:2 uspio da dođe do velikog preokreta.

Musa je pokazao u mečevima protiv Betisa i Barcelone da je Real dobio zaista veliko pojačanje. Iako su mnogi bili skeptični da neće imati dovoljnu minutažu zbog jake konkurencije u ekipi očito je da Musa vrlo dobro zna gdje je došao i od prve utakmice odlučan je da pokaže svoj kvalitet.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.