Kraljevski klub slavi osvojen trofej uz detalj koji će oduševiti Bosance i Hercegovce

Naša zastava na proslavi Kraljeva

Kraljevski klub slavi osvojen trofej uz detalj koji će oduševiti Bosance i Hercegovce

E. Ganibegović

Košarkaši Real Madrida večeras su osvojili španski Superkup.

Nakon produžetaka večeras je u finalu savladana Barcelona rezultatom 89:83, a naš Džanan Musa ponovo je odigrao sjajan meč i sjajno počeo dio karijere koji će provesti u Real Madridu.

Musa je meč završio sa 19 poena uz dva skoka i tri asistencije. Najbolji u redovima Reala bio je Tavares sa 24 poena i 12 skokova. Deck je dodao 15, a Lull 14 poena.

Nakon meča uslijedila je proslava osvojenog trofeja. Možemo biti ponosni na Džanana, koji se potrudio da dodatno uljepša noć svim Bosancima i Hercegovcima koji, zahvaljujući Musi, mogu vidjeti zastavu naše domovine na proslavi trofeja Real Madrida.

Oglasi

Podsjetimo, Musa je sinoć protiv Betisa predvodio Real do pobjede koja je donijela finale. Musa je za 23 minute na Parketu ubacio 21 poen, dodao četiri skoka i sedam asistencija, a to mu je bila i prva zvanična utakmica u dresu Kraljeva.

Nadamo se da će Musa nastaviti u ovom sjajnom ritmu i brzo postati jedan od glavnih igrača Real Madrida u koji je stigao iz Breogana u čijem je dresu dobio priznanje za MVP-ja prošle sezone u španskoj ligi.

Naš sjajni košarkaš je karijeru počeo u rodnom Bihaću u ekipi Bosna XXL, zatim je trenirao u sarajevskom Košu, da bi poslije toga uslijedio odlazak u Cedevitu.

Poslije toga na ljeto 2018. godine Brooklyn Netsi su ga izabrali kao 29. pika na NBA draftu. U najjačoj košarkaškoj ligi se baš i nije snašao pa je jedno vrijeme igrao i za razvonju ekipu Long Island Netse.

Krajem 2020. godine postao je član Detroit Pistonsa, poslije čega je odlučio da se vrati u Evropu i postane član Efesa s kojim osvojio Euroligu i prvenstvo Turske.

Uslijedio je odlazak u Breogan što će se ispostaviti kao puni pogodak jer je u tom klubu povratio formu i pokazao da se radi o jednom od najboljih košarkaša svoje generacije. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614353297
Evo odusevljen sam
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti