Kakav debi je Džanan Musa imao najbolje pokazuje i objava Real Madrida na Twitteru

Vodio Kraljeve do pobjede

Kakav debi je Džanan Musa imao najbolje pokazuje i objava Real Madrida na Twitteru

E. Čaušević

Košarkaši Real Madrida plasirali su se u finale španskog Superkupa, a odličan meč odigrao je Džanan Musa.

Bh. košarkaš u Real Madrid je stigao ovog ljeta iz Breogana u kojem je prošle sezone oduševio sve svojim igrama.

Musa je bio čak MVP Endesa lige u protekloj sezoni, a to je bila najbolja preporuka čelnicima kraljevskog kluba da ponude našem košarkašu ugovor koji on nije mogao da odbije.

Večeras je Musa odigrao debitantski meč u dresu Real Madrida u zvaničnim utakmicama i odmah je pokazao svoju klasu.

Real je u polufinalu ovog takmičenja pobijedio Betis sa 100:69, a upravo je Musa bio najbolji pojedinac u dresu Real Madrida.

Musa je ubacio večeras 21 poena, te je dodao još šest asistencija i četiri skoka. Posbeno je oduševio sve s nekoliko sjajnih asistencija, a nakon meča i Real Madrid je sjajnu objavu posvetio našem košarkašu.

Oglasi

"Tako Musa dijeli lopte", poručili su iz kraljevskog kluba uz video nekoliko odličnih poteza Muse s večerašnje utakmice.

Treba istaći da je Musa proglašen i za najboljeg igrača večerašnje utakmice što dodatno pokazuje da je imao debi iz snova.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Pored Muse u ekipi Real Madrida večeras su se još istakli Deck sa 17 poena, te Yabusele koji je meč završio sa 13 poena.

Finalna utakmica Superkupa Španije igra se već sutra, a Real Madrid će se za prvi trofej u sezoni boriti protiv boljeg iz duela Barcelona - Juventut.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajkan
Sourmica je razdragan.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije