Savršen start: Briljantni Musa stigao do prvog trofeja u dresu Reala

Savladana Barcelona u Superkupu

Savršen start: Briljantni Musa stigao do prvog trofeja u dresu Reala

Admin Čaušević

U utakmici finala španskog Superkupa Real Madrid je pobijedio Barcelonu poslije produžetka rezultatom 89:83 za peti uzastopni trijumf Kraljeva u ovom takmičenju te osmi u klupskoj historiji.

Džanan Musa je ponovo bio fantastičan. Bh. reprezentativac nije bježao od odgovornsti. Postigao je neke od ključnih poena kada se utakmica lomila i može se reći na savršen način počeo avanturu u Realu.

Prva četvrtina je donijela izjednačenu igru. Igralo se uglavnom poen za poen i niti jedna ekipa nije uspjela da stekne značajniju prednost. Prvih 10 minuta okončano je 17:15 za Real.

U drugoj četvrtini na krilima raspoloženog Sanlija Barcelona počinje lagano da bježi, a u jednom trenutku su imali i +10. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 37:28 za Barcelonu.

Katalonci su odlično počeli odlično i drugo poluvrijeme pa su na 5:15 prije kraja poslije poena Veselog imali +11(47:36).

Oglasi

Poslije toga je krenulu furiozna serija Real Madrida 19:2. Kraljevi su preokrenuli sve u svoju korist za 55:49. U tom dijelu igre briljirao je Llull sa tri pogođene trojke.

Na startu odlučujuće četvrtine Barcelona počinje da top prednost Los Blancosa, apoenima Kurića na 6:50 do kraja vraća prednost na svoju stranu(6:50).

Real je na šest minuta prije kraja ostao bez Rudyja Fernandeza koji je povrijedio zglob, da bi u narednim minutama uslijedila prava rezultatska klacalica.

U posljednji minut se ušlo pri rezultatu 69:69 pa je očekivano uslijedila velika drama. Tavares je realizovao dva slobodna bacanja za prednost Reala, ali na 15 sekundi prije kraja Tobey je sa dva poena izjednačio. Real nije iskoristio posljednji napad pa je uslijedio produžetak poslije 71:71 u regularnom dijelu igre.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Dodatnih pet minuta počelo je sa poenima Lulla i Muse sa linije slobodnih bacanja. Blaugrana je povela preko Laprovittole, ali je Lull opet vratio prednost Realu 77:76. Deck je na 11 sekundi prije kraja pogodio dva slobodna bacanja za 87:83. Barcelona je promašila svoj napad, a Deck je postigao završne poene za konačnih 89:83.

Musa je meč završio sa 19 poena uz dva skoka i tri asistencije. Najbolji u redovima Reala bio je Tavares sa 24 poena i 12 skokova. Deck je dodao 15, a Lull 14 poena. Kod Barcelone su se istakli Sanli sa 21 te Laprovitolla sa 12 poena i 14 skokova. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...svaka cast,odlican je bio uz odlicne procente suta,samo mi je cudno sto je zadnju cetvrtinu i produzetak bio prilicno neprimijetan...u odbrani isto solidan,par puta agresivno odigrao i istekao im napad...Tavares strasan,onako izvoditi slobodna bacanja moze malo centara u svijetu...
14 1
pitariistok
Gledao...odlican bio. Kada nikoga nije islo vukao ekipu i jedini zabijao...odbrambeno savrsen. Trica ga jedino nije isla ali nije puno forsirao...u Realu ce imati zapazenu ulogu 100% a Tavaresu,Lullu,Decku,Yanuseleu ce dobro doci da povuce ovako ekipu kad ne ide...bravo decko!!! Demantovao si me bas...mislio sam da si propali slucaj iskreno a sve zbog tvog ega...ocigledno sazrijevas.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi