Dao intervju

Messi po prvi put pričao o Mbappeu nakon špekulacija da su u svađi: "Dosta je drugačiji..."

Endin Čaušević

Kylian Mbappe se početkom ove sezone zbog svog bahatog ponašanja našao na meti kritika.

Sve je počelo kada su se Mbappe i Neymar posvađali tokom utakmice oko toga ko će izvesti penal, a mnogi su već tada poručili francuskom napadaču da se ne ponaša kako treba.

Mbappe je nakon toga imao još nekoliko ispada zbog kojih se našao na meti velikih kritika sportske javnosti.

Također, mnogi su mu zamjerili i da se ne ponaša kako treba prema jednom od najboljih igrača svih vremena Lionelu Messiju, te da Argentinac jednostavno ne zaslužuje takav odnos od svog saigrača.

Jasno je da je Mbappe potpisom novog ugovora s PSG-om postao prva zvijezda ovog kluba, ali smatra se da je on to preozbiljno shvatio i da je bezobraznim ponašanjem izazvao negodovanje i u svlačionici.

Pisalo se da pored Neymara ovaj napadač nije u dobrom odnosu ni s Messijem, ali je Argentinac sve to demantovao.

Messi je dao interdju Hristu Stoichkovu i jedna od tema bio je upravo Mbappe. No, Messi nije htio ništa loše reći o njemu i pokazao je da je zaista veliki profesionalac, te da sve nesuglasice, ukoliko ih ima, ostaju u svlačionici.

"Kylian je dosta drugačiji fudbaler, on je zvijer i veoma je jak jedan na jedan. Ide u prostor i koristi svoju brzinu. Postiže dosta golova i baš je kompletan fudbaler i to već godinama pokazuje", rekao je Messi i dodao.

"Siguran sam da će on nastaviti u ovom tempu i biti još bolji iako je već sada jedan od najboljih igrača na svijetu".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuski mediji smatraju da je Messi na ovaj način odlučio da smiri nesuglasice i strasti u svlačionici PSG-a i pokazao se kao pravi lider iako ne voli da se tako ističe.

Svjestan je očito pod kakvim pritiskom je ekipa jer svi očekuju da konačno osvoje Ligu prvaka, te nije čudo što neki od mlađih igrača napravi kiks kao Mbappe i ne uspije se iskontrolisati u pojedinim momentima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.