Ibrahimović igrao najgori meč u karijeri, a onda je Messi svima pokazao kakav je gospodin

Tada su sve špekulacije i priče pale u vodu

Ibrahimović igrao najgori meč u karijeri, a onda je Messi svima pokazao kakav je gospodin

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović je na ljeto 2009. godine stigao kao veliko pojačanje u Barcelonu iz Intera, ali se u katalonskom klubu zadržao samo godinu dana nakon sukoba s Pepom Guardiolom.

Barcelona je za Ibrahimovića tada izdvojila čak 40 miliona eura i još je Samuel Eto'o otišao u suprotnom pravcu. Šveđanin je odlično počeo u Barcelonu i počeo je odmah zabijati golove, te je čak riješi El Clasico, ali je potom "nestao" iz ekipe.

Guardiola je na iznenađenje svih odlučio da ukloni Ibrahimovića iz početne postave i čak je prednost ispred njega u drugom dijelu sezone imao i Bojan Krkić što je mnogima bilo zaista nevjerovatno.

Ibrahimović je na kraju sezone odlučio da spakuje kofere i vratio se u Italiju gdje je potpisao za Milan. Ubrzo nakon toga objavio je knjigu u kojoj je govorio o tome šta se dešavalo u Barceloni.

Za sve je optužio Guardiolu, ali i Messija jer je napisao da se Argentinac navodno žalio i tražio od Guardiole da igra "lažnu devetku" što je trener Barce i uradio zbog čega je Ibra izgubio mjesto u prvoj postavi.

Ibrahimovic: Facing Guardiola teams gives me adrenaline

Oglasi

Nakon toga pisalo se i špekulisalo da je Messiju smetalo što je Ibrahimović preuzeo ulogu prve zvijezde u Barceloni i da je on želio da ostane na tom mjestu, te da je zbog toga navodno razgovarao s Guardiolom.

Međutim, Ibra je kasnije sve to demantovao i objasnio je da je Pep glavni krivac za to. Da je Messi imao dosta korektan odnos s Ibrahimovićem najbolje se vidjelo na meču Zaragoza - Barcelona.

Barcelona je tada u Zaragozi slavila sa 4:2 uz nevjerovatnu utakmicu Messija koji je zabio hat-trick. No, u centru pažnje je posebno bio Ibrahimović koji je propustio nekoliko nevjerovatnih prilika.

Ibra je imao nekoliko zicera da postigne pogodak, ali je neshvatljivo sve to propustio. No, potom je Messi pokazao da je zaista veliki gospodin jer je u sudijskoj nadoknadi mogao da zabije i četvrti gol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, Barcelona je došla do penala i obično ih je Messi izvodio, ali je ovaj put to odbio da uradi i loptu je dao Ibrahimoviću koji je igrao zaista meč kao iz noćne more.

Ibrahimović je iz penala konačno zabio gol za 4:2, a kasnije se zahvaljivao Messiju zbog gesta koji je tada sve oduševio. Nakon svih ti priča i špekulacija o Messiju i Ibri čini se da ova utakmica najbolje pokazuje da među njima nije bilo nikakve ljubomore kako mnogi pokušaju prikazati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi