Lionel Messi ima novi nadimak u svlačionici Argentine, ali nikome nije jasno zašto ga tako zovu

Tek će nakon Katara objasniti

Lionel Messi ima novi nadimak u svlačionici Argentine, ali nikome nije jasno zašto ga tako zovu

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine sprema se punom parom za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru koje će biti posljednja prilika za Lionela Messija da postane prvak svijeta.

Messi je u svojoj karijeri s klubovima osvojio sve što je mogao i reprezentaciji Argentine je donio trofej Copa Americe, ali mu još samo nedostaje onaj najvažniji trofej u karijeri, a to je da bude prvak svijeta.

Jasno je da će Mundijal u Kataru biti posljednja prilika za Messija da s Gaučosima postane prvak svijeta. Iako u ekipi nemaju tako zvučna imena kao prije desetak godina mediji u Argentini navode da atmosfera u reprezentaciji odavno nije bila bolja.

Messijevi saigrači svjesni su koliko njemu znači uspjeh s reprezentacijom i svi oni se maksimalno trude da konačno ispune njegov najveći san, a to je osvajanje Svjetskog prvenstva.

Koliko su bliski u ekipi vidjelo se nakon osvajanja Copa Americe kada je Messi zaplakao od sreće, a saigrači su se više radovali što je konačno osvojio trofej s reprezentacijom nego što su i oni to isto uradili.

Argentinski mediji pišu da se Gaučosi spremaju punom parom za Mundijal i žele konačno da ovoj zemlji donesu titulu prvaka svijeta koju čekaju još od 1986. godine i ere Diega Maradone.

Oglasi

Također, Papu Gomez je otkrio da je Messi apsolutni lider ove reprezentacije i pravi kapiten, a čak je priznao da su saigrači smislili novi nadimak za njega.

Gomez je otkrio da oni Messija u svlačionici zovu "La comadreja" što u prevodu znači "lasica". Također, objasnio je da su on i Rodrigo de Paul zaslužni što je Messi dobio novi nadimak.

Ipak, veznjak Seville nije htio javno da govori o tome zašto su Messiju dali baš taj nadimak, te je poručio da će sve objasniti kada se završi Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Argentinci u noći sa utorka na srijedu igraju novu prijateljsku utakmicu, a ovaj put će protivnik biti reprezentacija Jamajke.

Prije nekoliko dana Argentinci su u prijateljskom meču pobijedili Honduras sa 3:0, a briljirao je upravo Messi koji je postigao dva gola.

Top Komentari

Kiss
Osvojiti će svjetsko prvenstvo al prekosutra
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi