Mbappe sinoć odigrao najgoru utakmicu u karijeri, a o dva udarca na gol bruji cijela Francuska

Nije bila njegova noć

Mbappe sinoć odigrao najgoru utakmicu u karijeri, a o dva udarca na gol bruji cijela Francuska

E. Čaušević

Reprezentacija Francuske sinoć je doživjela poraz na gostovanju u Danskoj (2:0) čime je okončala veoma loše izdanje u Ligi nacija.

Francuzi su davno ostali bez šansi da osvoje prvo mjesto i izbore doigravanje za trofej u ovom takmičenju, te su čak do zadnjeg kola bili u poziciji da ispadnu iz Lige A i naredno izdanje igraju u Ligi B.

Međutim, i pored sinoćnjeg poraza u Kopenhagenu reprezentacija Francuske ostala je u Ligi A zahvaljujući Hrvatskoj koja je u Beču sa 3:1 pobijedila Austriju i poslala je na kraju u Ligu B.

Aktuelni svjetski prvaci su upisali samo jednu pobjedu u Ligi nacija i imali su nastup za zaborav, a sinoćnji poraz protiv Danske samo je dodatni pokazatelj da nešto baš i ne štima u ekipi Francuske.

Nakon utakmice na udaru francuske javnosti našao se čak i Kylian Mbappe koji je protiv Danske odigrao vjerovatno jedan od najlošijih nastupa otkako igra za Trikolore.

Mbappe je bio u Kopenhagenu daleko ispod svog nivoa, a to se vidjelo i u dvije akcije koje je napadač Francuske završio na očajan način što mu se u karijeri skoro nikada nije dešavalo.

Oglasi

Ovaj 23-godišnji napadač je sinoć protiv Danske imao dva očajna udarca zbog kojih su ga mnogi počeli ismijavati na društveni mrežama.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Međutim, to najbolje oslikava u kakvoj formi se trenutno nalazi reprezentacija Francuske što je sigurno zabrinjavajuće za selektora Didiera Deschampa jer do početka Svjetskog prvenstva ostalo je još manje od dva mjeseca.

Također, loš nastup u Ligi nacija samo je podgrijao špekulacije da će Deschamp napustiti selektorsko mjesto nakon Mundijala, a umjesto njega će najvjerovatnije doći Zinedine Zidane.

Top Komentari

znalac001
Dobro je sto ovaj smoto ne ode u real
2 1
Kiss
Ovo bi mogao biti gol ali da su igrali ragbi,handri njega nešto u zadnje vrijeme haman para udarila u glavu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi