Paklen doček bh. navijačima u Bukureštu, utakmica prekinuta nakon samo 32 sekunde

Edmir Škorić

Susret posljednjeg kola Lige nacija u kojem se sastaju Rumunija i Bosna i Hercegovina počeo je u 20.45 sati, a nakratko je prekinut već u 32. sekundi.

Zmajevi su pobjedom nad Crnom Gorom u Zenici osigurali prvo mjesto u grupi, dok je Rumuniji utakmica mnogo važnija jer želi da izbjegne ispadanje u C diviziju Lige nacija.

Rumuni su uspjeli u najjačem sastavu da slome otpor praktično rezervi bh. reprezentacije. Poveli su u 38. minuti golom Dennisa Mana. Prvobitno je pomoćni sudija digao zastavicu, ali je VAR potvrdio gol i isključio ofsajd.

Selektor Zmajeva Ivajlo Petev već je u 25. minuti morao da mijenja povrijeđenog Kovačevića, pa je u igru ubacioS Saničanina, a na poluvremenu je umjesto Miličevića i Cimirota u igru poslao Duljevića i Danilovića.

Inače, i večeras BiH ima podršku s tribina stadiona u Bukureštu, ali je došlo do nemilih scena na samom početku jer je pedesetak rumunskih pristalica pokušalo da upadne u tribinu gdje su smješteni naši navijači.

Domaći navijači bacali su topovske udare i ušli u fizički obračun sa navijačima koji su došli da bodre BiH, ali specijalci su uspjeli da zaustave obračun većih razmjera. Utakmica je zbog toga prekinuta u 32. minuti, ali srećom ubzro je i nastavljena.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sve ulaznice puštene u prodaju, njih 12.000, kupili su navijači, a u Giulești areni je oko 200 bh. navijača, barem tako tvrde rumunski novinari.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.