Petev odabrao sastav za okršaj s Rumunima: Ovaj tim će zajedno igrati večeras i nikad više

Početnih 11 je poznato

Petev odabrao sastav za okršaj s Rumunima: Ovaj tim će zajedno igrati večeras i nikad više

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigraće posljednji meč u grupnoj fazi Lige nacija večeras od 20:45 sati u Bukureštu protiv Rumunije.

Zmajevi su u petak pobjedom nad Crnom Gorom (1:0) u Zenici osigurali plasman u A diviziju Lige nacije naredne sezone i prvo mjesto u grupi.

Zbog toga će bez pretjeranog pritiska biti večeras u gostima kod Rumunije, mada i bez obzira na to selektor Ivajlo Petev najavljuje igru na pobjedu.

"Naravno da je cilj da pobijedimo i drago mi je što i igrači tako razmišljaju. Osigurali smo prvo mjesto u grupi i atmosfera u ekipi je odlična. Sutra će dobiti priliku oni koji su manje igrali do sad, ali nema kalkulacija jer želimo nova tri boda. Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica. Rumunija ima dobre igrače, to smo vidjeli i u Zenici. Sve nam to govori da možemo očekivati kvalitetnu utakmicu u lijepom ambijentu", rekao je selektor na press konferenciji dan uoči utakmice.

Zbog suspenzije nema Miralema Pjanića, a iz tima je Petev odlučio izostaviti Amira Hadžiahmetovića i Miroslava Stevanovića.

Sastav koji je Petev odredio za večerašnji meč:

Oglasi

BiH: Vasilj, Ćivić, Miličević, Kovačević, Šerbečić, Gojak, Cimirot, Šarić, Demirović, Prevljak (c), Dedić.

Rumija u ovom sastaavu: Radu, Ratlu, Rus, Burca, Bancu, Marin, Olaru, Sorescu, Stanciu, Man i Alibec. 

Odlučio je Petev da odmori brojne ključne igrače, a šansu će dobiti mnogi koji su manje igrali, a za neke je ovo i prvi nastup u dresu A reprezentacije. 

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U nedostatku Edina Džeke, kapitensku traku je preuzeo Smail Prevljak.

Ukupno, ovo će biti peti duel između Rumunije i BiH, a Rumuni su uspješniji u međusobnim susretima sa tri pobjede, dok su Zmajevi slavili u dva navrata. Zanimljivo, u dosadašnja dva gostujuća meča naš tim nikada nije postigao gol u Rumuniji (2:0, 3:0).

Top Komentari

SarajFK
Nema pijandura sehica i djeke. Znaci gledacemo jednu rastrcanu i odlicnu BiH!
3 16
delta
Pa ljudi moji jeli moguce da brani Vasilj,pa covjece taj momak se takmici u drugoj Hrvatskoj ligi,zar nemamo boljeg golmana iz bolje lige i kluba,cija je on stela ojjjjj pa ne mogu da vjerujem da je frajer na golu....Jesi pare uzeo Petevvvv **** ti sebi sve svoje,mafijooooooo
1 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi