Zmajevi prošetali Bukureštom, informacija o broju navijača večeras sve iznenadila

Cilj smo ostvarili, ali i večeras želimo pokazati snagu

Zmajevi prošetali Bukureštom, informacija o broju navijača večeras sve iznenadila

Samir Mlaćo
U sjajnoj atmosferi nogometni reprezentativci naše zemlje prošetali su jutros Bukureštom.

Večeras ih očekuje duel sa Rumunijom u posljednjem meču grupe B3 Lige nacija.

Osigurali smo prvo mjesto i plasman u Elitni rang Lige nacija, no opuštanja nema.

Naši momci žele pokazati ozbiljnost i na terenu potvrditi da smo najbolja ekipa u grupi. Večeras će šansu dobiti i reprezentativci sa nešto manjom minutažom do sada, što će im svakako biti prilika da se dokažu.

Zanimljivo da je stadion Giulesti rasprodan, čemu se sigurno malo ko mogao nadati.

"Naši reprezentativci su iskoristili slobodno vrijeme za šetnju Bukureštom.

Oglasi

Može biti slika sljedećeg: 9 ljudi, ljudi stoje i na otvorenom

Stadion "Giulesti" je rasprodan i očekuje se oko 11.000 navijača na večerašnjoj utakmici“, stoji u objavi na stranici NS BiH.

Rumunija je u užasnom nizu ove godine na čelu sa selektorom Edijem Iordanescuom. Oni su prethodno remizirali kod Finske 1:1 i trenutno su posljednji u grupi i protiv Zmajeva moraju odigrati preko svojih mogućnosti kako bi, uz povoljan rezultat iz meča Crna Gora - Finska, ostali u B diviziji.

Rumuni na posljednjem mjestu imaju četiri boda, bod manje od Finske, pa im protiv Zmajeva treba pobjeda uz remi ili pobjedu Crne Gore. Također, odgovara im i remi protiv nas, pod uslovom da Crnogorci u Podgorici savladaju Fince.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Večerašnji meč će suditi Halil Umut Meler iz Turske, a pomagaće mu zemljaci Cevdet Komurcuoglu i Ibrahim Çaglar Uyarcan. Četvrti sudija je takođe Turčin Yasar Kemal Ugurlu.

Podsjetimo, Zmajevi su u petak golom Ermedina Demirovića savladali Crnu Goru i na taj način izborili prvo mjesto u grupi koje donosi mnoge beneficije: plasman u A diviziju Lige nacija, osiguran baraž i mjesto u drugom šeširu prilikom žrijeba kvalifikacionih grupa (9. oktobar, Frankfurt) za Evropsko prvenstvo.

Top Komentari

Kiss
Hajmo BiH do 3 boda da potvrdimo da smo najbolji u grupi,idemo idemo idemooooooo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi