FOTO: A. Čaušević

Već ove sedmice novi izazovi

Peljto ima pune ruke posla

Haris Zilić

Nastavlja se ubrzan ritam Premijer lige BiH.

U srijedu od 18:45 u Mostaru se igra zaostali meč 5. kola Premijer lige naše države. Zrinjski će dočekati ekipu Širokog Brijega u hercegovačkom derbiju.

Ova utakmica je ranije odgođena zbog nastupa Plemića u UEFA konferencijskoj ligi.

NFSBiH odredio je i glavnog sudiju za meč u Mostaru, a pravdu će dijeliti najboljii bh. arbitar Irfan Peljto.

Njemu će pomagati Enes Đozić i Emir Zahiragić iz Sarajeva, dok je četvrti sudija Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.

Irfan peljto u posljednje vrijeme ima pune ruke posla. Nakon određenog perioda bez suđenja za kratko vrijeme bio je arbitar na nekoliko mečeva Premijer lige.

Peljto je i u prošlom kolu sudio duel Veleža i Posušja koji je završen rezultatom 1:1.

Zrinjski je trenutno petoplasirani sa 18 bodova iz devet utakmica, dok je Široki Brijeg lider sa 22 boda i 11 utakmica.

Zrinjski je i u dobroj formi na domaćem terenu gdje su vezali četiri uzastopna trijumfa, a Široki je solidan gost ove sezone i na pet mečeva uzeli su šest bodova. Ekipe u ovaj duel ulaze i sa pozitivnim gol razlicaka. Mostarci imaju 16:6, a Široki Brijeg 13:8, tako da će odbrane ponovo biti veoma važan faktor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U slučaju trijumfa Zrinjski bi se Širokom i Željezničaru približio na bod zaostatka, sa druge strane, pozitivan rezultat bi tim sa Pecare učvrstio na liderskoj poziciji.

Nema sumnje da nas u Mostar u srijedu očekuje dobra utakmica i nova uzbuđenja u najjačem rangu bh.fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.