Vodeći golgeter Premijer lige zaista ima fantastičnu statistiku

Prati ga Nemanja Bilbija

Vodeći golgeter Premijer lige zaista ima fantastičnu statistiku

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Iza nas su susreti 12. kola Premijer lige.

Bilo je veoma uzbudljivo, a dobili smo i novog - starog prvog strijelca Premijer lige.

Radi se o Mirsadu Ramiću, sjajnom napadaču Igmana koji je jučer u porazu svog tima kod NK Široki Brijeg postigao dva pogotka.

Domaći su vodili 3:0, no Ramić je sa dva pogotka 'zakuhao' meč, no sam nije mogao donijeti bodove svom timu. Ramić je u Igman stigao iz FK Tuzla City, a nastupao je kao posuđen igrač u FK Sloboda.  Tuzlacima je donio opstanak sa nekoliko važnih pogodaka, bio je na pragu odlaska u inostranstvo, a kada se stvari nisu poklopile, odlučio je ostati u Premijer ligi.

Dobio je ponudu iz Igmana, te za sada pruža sjajne partije, iako je imao i problema sa povredom, pa nije bio u kadru svaki meč. Upisao je osam nastupa i zaista ima fantastičnu statistiku napadač rođen u Jablanici.

Prati ga Nemanja Bilbija sa šest pogodaka, a treba dodati da Zrinjski ima i tri meča manje, pa će Bilbija imati priliku da sustigne i prestigne Ramića.

Oglasi

Na pet su Ivan Ikić (FK Sarajevo), Luka Kulenović (FK Sloga Doboj), Semir Smajlagić (FK Tuzla City) i Bože Vukoja (NK Široki Brijeg).

Na tri je veliki broj nogometaša, tačnije njih skoro dvadeset.

Iz FK Željezničar su na tri Hamza Gasal, Dženan Haračić, Armin Hodžić i Semir Štilić, a iz FK Velež Dženan Zajmović i Nermin Haskić.

Kod Posušja se sa tri pogotka istakao Toni Jović, dok FK Sloboda Nikola Komazec, a u redovima FK Borac na tri poogtka je Momčilo Mrkaić. Tri pogotka iz FK Sarajevo su postigli Dal Varešanović i Nardin Mulahusejnović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na tri su i Salko Nargalić, Daniel Lukić, Amadou Coulibaly, Ognjen Todorović, Dimitrije Zarić....

U srijedu se igra zaostali meč 5. kola Premijer lige, dok susreti 13. kola Premijer lige za vikend.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi