Meč u Zenici od 17 sati, ostali od 15

Sutra susreti Kupa FBiH, Bilino Polje u centru pažnje

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović
Sutra se igra 12 susreta 2. kola završnice Kup-a NS FBiH za seniore.

Nastupat će federalni prvoligaši te drugoligaši.

Jedan od zanimljivih duela svakako će biti onaj u Zenici gdje Čelik dočekuje lidera Prve lige FBiH NK GOŠK. Glavni sudija ovog meča je Ernad Korman iz Bugojna.

Armin Kukić iz Bugojna je glavni sudija meča dva prvoligaša Tomislava i Jedinstva, dok će pravdu na meču Zvijezde i Stupčanice dijeliti Juraj Kovčić iz Pruda.

Haris Halkić iz Sanskog Mosta je glavni sudija duela TOŠK-a i Goražda, dok Deni Ćatibović iz Sarajeva dijeli pravdu na meču Mladosti i Budućnosti iz Banovićima.

Baton iz Sarajeva dočekuje Bratstvo iz Gračanice, dok na Ilidži u komšijskom derbiju igraju Famos i Radnik iz Hadžića.

Borac iz Jelaha će ugostiti Rudar iz Kaknja, a u Gornjem Vakufu Uskoplju lider Druge lige Jug Sloga dočekuje NK Travnik koji je loše krenuo u novu sezonu Prve lige FBiH. Kolina iz Ustikoline sjajno igra u novoj sezoni Druge lige Centar, a sutra će ugostiti Radnički iz Lukavca.

BFK Simm Bau gostuje kod Rudara iz Han Bile, člana Druge lige Zapad i apsolutni je favorit, dok Brotnjo u Čitluku dočekuje Gradinu iz Srebrenika, drugoplasiranu momčad Prve lige FBiH.

Svi mečevi osim onog u Zenici koji počinje od 17 sati, igraju se dva sata ranije.

Raspored:

NK Čelik – NK GOŠK

HNK Brotnjo – OFK Gradina Srebrenik

FK Rudar Han Bila – BFK Simm Bau

NK Kolina – Radnički Lukavac

HNK Sloga G. Vakuf Uskoplje – NK Travnik

FK Borac Jelah – FK Rudar Kakanj

FK Famos – FK Radnik

FK Baton – NK Bratstvo Gračanica

FK Mladost – FK Budućnost

NK TOŠK Tešanj – FK Goražde

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NK Zvijezda Gradačac – NK Stupčanica Olovo

HNK Tomislav – NK Jedinstvo Bihać

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.