Nesvakidašnji trenerski transfer u Prvoj ligi FBiH

Zvanično

Nesvakidašnji trenerski transfer u Prvoj ligi FBiH

S. Mlaćo
Nesvakidašnja situacija dolazi iz Prve lige FBiH.

Naime, Duško Vranašević je novi šef struke HNK Tomislav iz Tomislavgrada.

Vranešević je do prije dva kola vodio NK Jedinstvo, glavnog konkurenta Tomislava u borbi za opstanak.

Nakon domaćeg poraza u Bihaću upravo od ovog tima razišao se sa nekadašnjim premijerligašem, no nije dugo čekao na novi angažman.

Brzo je dogovorio saradnju sa Tomislavom koji se 'probudio', te u posljednja četiri kola osvojio četiri boda, iako je bio bez 'pravog' trenera.

Tomislav je najprije savladao Jedinstvo 2:1,  te za vikend remizirao protiv Radničkog iz Lukavca (3:3).

Oglasi

Bio je to sjajan meč u kojem su domaći vodili 2:0, ali i gubili 3:2, no na kraju su osvojili vrijedan bod.

“Duško Vranešević novi je trener HNK Tomislav. Duško je prihvatio poziv našeg kluba te će u buduće voditi prvu ekipu.. Prije nego što je došao u naš klub Duško je bio glavni trener u Slobodi Novi Grad i Jedinstvu iz Bihaća i kao pomoćnik radio je u Zvijezdi 09. Uz A licencu koju posjeduje Duško je u procesu za trenersku PRO UEFA licencu.

Duško, dobrodošao.

Pomoćni trener Dušku biti će dosadašnji glavni trener Stojan Sladoja. Stojan zbog nedostatka A licence nije mogao nastaviti biti glavni trener HNK Tomislav“, stoji u objavi federalnog prvoligaša.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HNK Tomislav u narednom kolu gostuje kod FK Mladost Doboj Kakanj, a prije toga će ugostiti NK Jedinstvo u okviru Kupa FBiH. Nakon osam kola Tomislav je na predposljednjem mjestu sa četiri osvojena boda.

Podsjetimo, Vraneševića je na klupi NK Jedinstvo naslijedio Elvedin Beganović. Beganović je debitovao remijem kod NK TOŠK u Tešnju (0:0).

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi