Barcelona poražena na Meazzi

Interovo buđenje u trenutku kada je to bilo najpotrebnije!

Edmir Škorić

U derbiju večeri 3. kola Lige prvaka Inter je na Giuseppe Meazzi ugostio Barcelonu i slavio sa 1:0.

S obzirom na dominaciju Bayerna u "grupi smrti", koji ima devet bodova, sve su prilike da će se drugi putnik u osminu finala rješavati u dvomeču Intera i Barcelone i zbog toga je ova večerašnja utakmica na Meazzi bila od velike važnosti i za jedne i za druge.

Intger, koji se nalazi u rezultatskoj krizi, uspio je da napravi malo iznenađenje i da izbori veliku pobjedu nad ekipom koja ju je kroz prošlost uglavnom dobijala. Ovo je bila tek treća Interova pobjeda nad Kataloncima.

Domaćin je prvi put mrežu gostiju tresao u 28. minuti, ali je gol Corree poništen zbog očite nedozvoljene pozicije, ali je krajem prvog dijela ipak Inter došao do prednosti i ispostaviće se do pobjede.

S nekih 20 metara Hakan Calhanolgu je potegao i sjajno pogodio. Ter Stegen je bio nemoćan u ovoj situaciji, a u nastavku gosti nisu pronašli način da se vrate u meč i da barem osvoje bod.

Napadali su većim dijelom drugog poluvremena, čak su uspjeli doći i do gola, ali Pedriju je isti poništen jer je u toj akciji Ansu Fati igrao rukom.

Ispostaviće se da je to bila i najbolja šansa za Barcu, koja više nije napravila konkretniju šansu pred golom sjajnog Onane. Doduše, u nadoknadi je VAR provjeravao jednu situaciju i potencijalni penal zbog mogućeg igranja rukom od strane Dumfriesa, ali Kataloncima VAR nije bio naklonjen večeras.

U ovom meču je zaigrao i bh. reprezentativac Edin Džeko, koji je u nastavku ušao u igru. Inter slavi, a čeka nas veoma uzbudljivih 90 minuta u "revanšu".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo da je u ovoj grupi nešto ranije Bayern pobijedio Plzen sa uvjerljivih 4:0. Plzen je na dnu tabele, bez bodova i otpisan, ali vodiće se borba između Intera i Barce do samog kraja. Inter  sada ima šest bodova, a Barcelona tri.

Dodajmo još da su Eintracht i Tottenham u Frankfurtu odigrali bez golova svoj meč u grupi D u kojoj je nešto ranije Marseille s 4:1 pobijedio Sporting.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.