Spektakl na Meazzi: Već se znaju sastavi Intera i Barcelone, ali šta to znači za Džeku?

Okršaj starih rivala

Spektakl na Meazzi: Već se znaju sastavi Intera i Barcelone, ali šta to znači za Džeku?

E. Čaušević

Nakon reprezentativne pauze večeras se nastavlja i Liga prvaka utakmicama trećeg kola grupne faze.

Ljubitelji fudbala mogu da uživaju u žestokom rasporedu koji očekuje evropske klubove ovog mjeseca, a nakon kraće pauze vraća nam se večeras i Liga prvaka.

Na rasporedu su utakmice trećeg kola grupne faze, a svima je jasno da se derbi kola igra večeras na Meazzi gdje će Inter pred svojim navijačima dočekati Barcelonu.

Mnogi smatraju da bi ovaj dvomeč Intera i Barcelone mogao odlučiti putnika u osminu finala jer je jasno da su pored Bayerna oni najveći favoriti da prođu dalje, dok je Viktorija iz Plzena već otpisana.

Nakon dva odigrana kola Inter i Barca imaju po tri boda i večerašnji duel je od ogromne važnosti za oba kluba. Jasno je da će oba tima ići na pobjedu jer bi im tri boda itekako mnogo značila.

Međutim, iako Inter igra pred svojim navijačima mnogi smatraju da Barcelona ima ulogu favorita večeras jer katalonski klub igra u fantastičnoj formi ove sezone za razliku od italijanskog kluba.

Oglasi

Inter je za vikend na svom terenu poražen u derbiju od Rome, dok je Barcelona u Milano stigla nakon pobjede u gostima protiv Mallorce.

Ipak, jasno je da trenutna forma ne mora ništa da znači i sigurno je da nas na Meazzi večeras očekuje pravi spetakl. Također, Barca je konačno dobila šansu da se osveti Interu za tešku eliminaciju u polufinalu ovog takmičenja 2010. godine.

Utakmica na Meazzi igra se večeras od 21 sat, a katalonski Sport je već objavio vjerovatne sastave za ovaj okršaj.

Barca ima dosta problema s povredama odbrambenih igrača i Xavi će morati nešto da kombinuje, ali sigurno da će igrati u najjačem sastavu kojeg trenutno ima.

S druge strane Simone Inzaghi vjerovatno neće mnogo eksperimentisati, a ono što je najvažnije za nas jeste da će Edin Džeko najvjerovatnije igrati večeras od prve minute protiv katalonskog kluba.

Vjerovatni sastav Intera: Onana, Škriniar, Acerbi, Bastoni, Dimarco, Dumfries, Barella, Asllani, Calhanoglu, Lautaro, Džeko.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vjerovatni sastav Barcelone: Ter Stegen, Sergi Roberto, Eric Garcia, Christensen, Marcos Alonso, Busquets, Pedri, Gavi, Raphinha, Dembele, Lewandowski.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi i tekst "30- INTERDEMILÁN puntos SAN SIRO 80.018 espectadores SUPLENTES Handanovic(p .Gagliardini FCBARCELONA 20 puntos CHAMPIONS FASE DE GRUPOS (3a Jornada) Gosens 21.00h Liga Campeones 32 DIMARCO 95 BASTONI 20 SERGI ROBERTO 33.D'Ambrosio SUPLENTES 3.Piqué 24 ERIC 24 ONANA 46.Zanotti 47.Fontanarosa 9 RAPHINHA 20 DZEKO ÇALHANOGLU 23 BARELLA 14 ASLLANI 15 ARCEBI 5 BUSQUETS 11.Ferran Alba Kessie LEWANDOWSKI 15 CHRISTENSEN TERSTEGEN 8 PEDRI 37 SKRINIAR 2 DUMFRIES BAJAS PORLESIÓN Casadó LAUTARO DEMBÉLÉ 0.Lukaku 17 MARCOS ALONSO PORSANCIÓN Tenas ÁRBITRO ENTRENADOR Simone INZAGHI 46año temporada (Eslovenia) Sigaensuperdeporte.es partido minuto vea todos goles ENTRENADOR XAVI Hernández BAJAS PORLESIÓN Jong:23 .Koundé;14. temporada PORSANCIÓN"

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Dvica lagano
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti