Velika prednost za rivala

Večeras igraju meč Lige prvaka, a cijeli dan ne smiju da jedu i piju

Admin Čaušević

San svakog fudbalera je da igra Ligu prvaka, a nekim se takva prilika ukaže jednom u karijeri i nikad više. 

Za neke klubove plasirati se u grupnu fazu Lige prvaka je istinsko dostignuće kada se u obzir uzmu svi faktori, prije svega nedodirljivost i zaštićenost klubova iz najjačih liga Evrope.

Za ostatak Starog kontinenta ostane upražnjeno nekoliko slodobodnih mjesta. Među klubovima koji su ove sezone uspjeli ugrabiti dio kolača je i Maccabi.

Maccabi se našao u grupi sa PSG-om, Benficom i Juventusom te je jasno da je tim koji je ranije izbacio Crvenu zvezdu apsolutni autsajder. U prva dva kola upisana su dva poraza, dok će u trećem gostovati Bianconerima.

Pred večerašnji meč tabor Maccabija se nalazi u ozbiljnom problemu i upitno je u kakvom stanju će igrati dočekati večerašnji meč.

Razlog nisu povrede ni suspenzije već religija pošto su u Maccabiju većina igrača iz Izraela i samim tim praktikuju judaizam.

Prema propisima judaizma, danas je Jom Kipura. Dan pokore je najsvečaniji dan u godini, posvećen pomirenju grehova i pomirenju, a počinje u sumrak desetog dana jevrejskog mjeseca tišrija (ove godina pada 4. na 5. oktobar) i traje sve dok se sljedeće večeri ne pojave prve zvezde. Stoga trajanje može biti trajati između 25 i 26 sati.

U tom periodu zabranjeno je jesti i piti, što je pravilo koje se od sinoć pridržavaju čak i izraelski igrači. Pitanje koje će vjerovatno jako utjecati na izbor stratne postave što je uoči meča priznao trener Bakhar.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najbolji igrači u timu, od najboljeg ovog sezonskog strijelca Atzilija do veznjaka Lavija i Hazize i ostalih napadača Davida, vjerovatno neće biti starteri.

Lijepa prednost za Juve koji u večerašnjem meču ima samo jedan cilj - pobijediti ako želit da zadrži teoretske šanse da može do nokaut faze Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.