Allegri najavio "najvažniju utakmicu u sezoni" i nagovijestio promjenu formacije

Juventus dočekuje Maccabi

Allegri najavio "najvažniju utakmicu u sezoni" i nagovijestio promjenu formacije

Edmir Škorić

Massimiliano Allegri priznaje da je sutrašnja utakmica Lige prvaka protiv Maccabija iz Haife 'najvažnija' za Juventus i inzistira na tome da Bianconeri nisu riješili sve svoje probleme pobjedom 3:0 nad Bolognom.

Juventus će u srijedu ugostiti Maccabi u Torinu i očajnički želi pobjedu nakon poraza od PSG-a i Benfice i sve osim trijumfa domaćih bilo bi ravno katastrofi i vjerovatno bi značilo kraj nadanja Stare dame da može u nokaut fazu.

“Sigurno ćemo nešto promijeniti. Imamo prepun popis utakmica. Gotovo svi su se vratili tako da se mogu malo rotirati i tokom utakmice", rekao je Allegri na press konferenciji.

"Moram odlučiti o sastavu, ali najvažnije je da budem još bolji nego u nedjelju, i u napadu i u odbrani", dodao je Italijan.

Poljski napadač Arkadiusz Milik jutros je trenirao u teretani zbog zamora mišića i sutra definitivno neće biti starter. "Nadam se da ga neću morati koristiti", dodao je Allegri.

“Nije laka utakmica. Maccabi je u Lisabonu igrao dobro i odigrao izjednačen susret s PSG-om. Visoko pritiskaju i bit će teško; moramo ih poštovati. Beskorisno je razmišljati o drugim momčadima ako ne dobijemo obje utakmice protiv Maccabija. Sutra je naša najvažnija utakmica Lige prvaka", jasan je Allegri.

Angel Di Maria počinje sutra. Bivše krilo PSG-a suočava se s dvije utakmice zabrane igranja u Serie A, pa je propustio nedjeljnu pobjedu nad Bolognom od 3:0 i neće biti dostupan ove subote kada se Bianconeri sastaju s Milanom na San Siru u derbiju.

“Di Maria se osjeća puno bolje i trenirao je više od ostalih u posljednje vrijeme. Uvjeren sam da će sutra odigrati sjajnu utakmicu", potvrdio je Allegri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

“Možda bismo mogli promijeniti sustav jer ćemo na terenu imati igrače drugačijih karakteristika", tvrdi on.

Stara dama je dobila samo tri utakmice od 10 u svim takmičenjima, a Allegri je došao pod veliki pritisak i svaki naredni kiks mogao bi ga koštati posla.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi