Šokantan transfer u najavi

Skupina vetarana na jednom mjestu: Poznat je novi klub Cristiana Ronalda, stiže već u januaru

Admin Čaušević

Cristianu Ronaldu u Manchester Unitedu definitivno ne ide po planiranom i odlazak sa Old Trafforda je sve izvjesniji.

Ronaldo je počeo da u Unitedu dobija epizodnu ulogu. U mečevima koji su od najvažnijeg značaja izgubio je ulogu startera, dok redovno igra u Europa ligi.

Da stvar bude gora Ronaldo ne briljira ni u tom takmičenju pa je tako u susretu protiv Omonije imao jedan od najvećih promašaja u karijeri.

Crveni đavoli su poslije preokreta uspjeli slaviti sa 3:2, a Ronaldo je promašio prazan gol sa nekliko metara te je ostao na jednom pogotku ove sezone.

I dok muku muči sa pronalskom stare forme Ronaldo traži i novi klub, a izgleda da ga je pronašao u Turskoj, preciznije u Istanbulu.

Galatasaray je okupio skupinu veterana tokom ljetna, a u januru u svoje redove planira dovesti ni manje ni više nego najpopularnijeg igrača svijeta.

"Doveli smo igrače o kojim se može sanjati i želimo to nastaviti raditi. Ne postavljamo sebi granice, ali ovaj put nećemo o imenima", kazao je sportski direktor Galatasaraya Erden Timur.

Svakako najveća prepreka za transfer je Ronaldova ogromna plata, ali u trofejnom turskom klubu su ubijeđeni da mogu izvesti čudo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tokom ljeta Jorge Mendez je svom štićeniku tražio klub koji se takmiči u Ligi prvaka, ali gdje god bi pokucao vrata mu se ne bi otvorila. Sada bi mogao završiti u klubu koji se i ne takmiči u UEFA-inim takmičenjima.

Galatasary je tokom ljeta između ostalih uspio dovesti Driesa Mertensa, Lucasa Torreiru, Juana Matu, a svakako je šlag na tortu bilo angažovanje Maura Icardija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.