Bio je dijelom čuvene Unitedove  generacije, a danas ga niko ne bi ni prepoznao

Nije se pretjerano isticao

Bio je dijelom čuvene Unitedove generacije, a danas ga niko ne bi ni prepoznao

Edmir Škorić

Bivši veznjak danas ima 43 godine i izgelda neprepoznatljivo u odnosu na one dane kada je igrao uz najveće na Old Traffordu.

Proveo je tri godine u Manchesteru i bio dio povijesne ekipe u sezoni 1998/99 koja je osvojila trostruku krunu, uključujući Ligu prvaka nakon senzacionalnog preokreta protiv Bayerna u onom čuvenom finalu.

Nakon što je igrao uz Davida Beckhama, Garyja Nevillea i Roya Keanea, napustio je United 2001. kako bi igrao više, a na kraju se penzionisao 2013. godine. Karijeru je završio u niželigašu Tadcaster Albionu iz Yorkshirea.

Trenutno je menadžer Scarborough Athletica i doživio je potpunu promjenu odbacivši kosu do ramena i pustivši bradu. Ovih dana nosi sijedu dugu bradu i naočale koje idu uz njegovu mnogo kraću frizuru.

U pitanju je Jonathan Greening, koji je u nezaboravnoj Unitedovoj sezoni sakupio samo sedam nastupa, ali može da se pohvali sa osvojenim trofejima i sa činjenicom da je bio dio jedne od najboljih generacija nogometaša u povijesti.

Oglasi

Protiv Bayerna u spomenutom finalu bio je na klupi, ali mu tadašnji menadžer Sir Alex Ferguson nije dao tu čast da osjeti teren i koji minutu provede u igri.

Greening, koji je upisao 17 utakmica za reprezentaciju Engleske do 21 godine, nikad nije igrao za seniorsku selekciju Tri lava. Nakon Uniteda je igrao za Middlesbrough, WBA, Fulham, Nottingham Forrest i Barnsley.

Definitivno nije ostavio veliki trag i nije u grupi onih kojima se divimo i o kojima decenijama pišu hvalospijeve, ali svakako neko ko je zahvaljujući nogometu stekao mnogo toga u životu, a prije svega poštovanja zbog svoje profesionalnosti i zbog dobrih osobina, barem su ga tako opisali nekadašnji saigrači iz slavne generacije.

"Bio je onaj koji je svoje zadatke uvijek pošteno odrađivao", rekao je jednom prilikom Roy Keane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Greening se oženio Annom 2002. godine i imaju kćer Sydney (22) i dva sina, Troya (18) i Travisa (14). Porodičnu fotografiju možete pogledati ispod:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi