Interesantno

Možda je Siniša Mihajlović mislio da nikada neće doći taj dan, ali Edin Džeko ga je nadmašio

Edmir Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko bio je junak Intera na gostovanju kod Sassuola.

Najbolji igrač Intera u ovom trenutku bez dileme je Džeko, koji je danas s dva gola donio Interu značajna tri boda. Ujedno su to bili njegov jubilarni 100. i 101. gol u najjačem rangu italijanskog nogometa. Osim za Inter, igrao je sezonama i za Romu.

Navijači Intera trenutno slave Edina, koji ih na svojim leđima u izostanku Romelua Lukakua državi "živima", a ujedno je spasio i posao svom treneru Simoneu Inzaghiju.

Uostalom, Džeko je danas nadmašio i legendarnog Sinišu Mihajlovića, pa je u dobi od 36 godina i 205 dana postao najstariji igrač koji je za Inter na utakmici Serije A zabio dva gola. Prethodno je Siniša taj rekord držao kada je 2005. postigao Romi dva gola.

Edin je u engleskoj Premier ligi postigao preko 50, a u Bundesligi preko 70 golova i definitivno je jedan od najboljih napadača Evrope posljednjih 15-ak godina.

Inter se današnjom pobjedom popeo na sedmo mjesto i ima 15 bodova, ali je barem s dvije vezane pobjede najavio bolje dane i izašao iz krize u koju je prethodno upao.

Podsjećamo da je prije nekoliko dana Inter s 1:0 pobijedio Barcelonu, s kojom će već u utorak odmjeriti snage na Camp Nouu u 4. kolu Lige prvaka.

S obzirom na trenutnu formu, za očekivati je da Edin bude ponovo u centru pažnje i da zaigra od prvog minuta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edinova statistika danas je impresivna i izgleda ovako:

Na terenu je proveo 90 minuta, postigao dva gola, kreirao jednu šansu, imao 19 dodavanja, tri udarca u okvir gola, 48 dodira s loptom, jedan uspješan start, dva osvojena zračna duela, tri osvojena duela na travi i dva izborena faula.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.