Serija A

Milanu bez većih problema pripao derbi protiv očajnog Juventusa

Edmir Škorić

U derbiju devetog kola italijanske Serije A Milan je pobijedio Juventus s 2:0.

Činilo se da Juve "dolazi sebi" nakon nedavne pobjede nad Maccabijem i prethodno lakog trijumfa nad Bolognom u prvenstvu, no danas su bili očajni na San Siru, gdje su pali bez ispaljenog metka. Mogu biti sretni da na kraju poraz nije bio i uvjerljiviji.

U prvom dijelu Milan je bio mnogo bolji, sam Rafael Leao pogodio je dva puta stativu, a zasluženo vodstvo stiglo je krajem prvog dijela, kada je u gužvi nakon kornera Giroudu pripisana asistencija, a loptu je u mrežu zakucao Tomori.

Iako su gosti iz Torina imali veća očekivanja od drugog poluvremena, zapravo su bili još gori. Potpuno bezopasni, a sve je nekako bilo gotovo nakon drugog gola domaćih već u 54. minuti.

Brahim Diaz je nakon sjajnog solo prodora postigao pogodak za konačnih 2:0. Iako je Milan mogao dati još neki gol, ostalo je tako.

U ovom meču zaigrao je bh. reprezentativac Rade Krunić, koji je u 59. ušao umjesto Pobege u vezni red, iako je u nekim najavama bio najavljen od prve minute večeras.

Nakon ove pobjede Milan se izjednačio na tabeli sa Napolijem i Atalantom, koji također imaju po 20 bodova, ali i utakmicu manje u odnosu na Rossonere.

I dok se Milanova borba za Scudetto nastavlja, nastavalja se i Juveova agonija. Stara dama je sa 13 bodova tek osma i kao da joj tonu sve lađe, a prava katastrofa uslijedit će ukoliko ne izbore grupnu fazu Lige prvaka, a u teškoj su situaciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus ide u Izrael sredinom sedmice, pa ga očekuje torinski derbi. Milan na ovom stadionu čeka Chelsea, pa će u goste Veroni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.