Iz Italije stigla najava o povlačenju Zlatana Ibrahimovića

Kraj karijere?

Iz Italije stigla najava o povlačenju Zlatana Ibrahimovića

E. Ganibegović

Zlatan Ibrahimović prije četiri dana napunio je 41 godinu.

Švedski napadač bh. porijekla trenutno je van stroja u Milanu zbog povrede, a prema procjenama na teren bi se trebao vratiti u januaru.

Ipak, iz Italije su stigle najave kako bi ova povreda mogla značiti i kraj velike karijere Zlatana Ibrahimovića.

Talijani najavljuju da Zlatan Ibrahimović razmišlja o povlačenju iz profesionalnog fudbala ako njegov oporavak ne bude išao po njegovim željama.

"Ibrahimović radi na tome da se vrati u januaru, ali budite oprezni jer će važan mjesec biti decembar.

Ako oporavak ne bude išao onako kako želi, mogao bi se čak odlučiti penzionisati", rekao je novinar Alessandro Alciato za Prime Video.

Zlatan Ibrahimović je krajem prošle sezone operisao koljeno i Ahilovu tetivu. Svakako je pravo čudo vidjeti napadača u petoj deceniji da igra za prvaka Italije, no u posljednje vrijeme veliku muku muči s povredama, pa je kraj sve izvijesniji.

Ibrhaimović je rođen u švedskom Malmeu 3. oktobra 1981. godine, gdje je i počeo fudbalsku karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon toga odlazi u Ajax, gdje je već tada pokazao svoj raskošan talenat. Onda je stigao period igranja u Juventusu, Interu, Barceloni, Milanu, PSG-u, Manchester unitedu, LA Galaxyu, da bi se u januaru 2020. godine ponovo vratio u AC Milan.

Za reprezentaciju Švedske odigrao je 121 utakmicu i postigao 62 pogotka. S Milanom ima ugovor do kraja sezone koja bi mu mogla biti i posljednja u karijeri.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi