Domaći slavili sa 1:0

Barcelona uz dosta muke preživjela meč protiv Celte i golom Pedrija došla do pobjede

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su teže od očekivanog uspjeli da dođu do tri boda protiv Celte (1:0) u meču osmog kola La Lige.

Katalonski klub uspio je nastaviti sjajnu seriju u domaćem prvenstvu i večeras na svom stadionu pobijediti Celtu iako igra Barcelone je bila daleko od one koju Xavi i navijači ovog tima očekuju.

Barcelona je dobro otvorila utakmicu i očekivano je imala incijativu od samog početka. Domaći su na startu prijetili prek Raphinhe i Lewandowskog, ali gola nije bilo.

Međutim, u 17. minuti Barcelona je uspjela da povede sa 1:0. Po desnoj strani je prošao Balde i centrirao je u peterac Celte gdje očajno reaguje jedan od igrača gostiju i loptu dodaje pravo u noge Pedriju koji rutinski pogađa za 1:0.

Činilo se tada da bi na Camp Nou mogli gledati reviju golova, ali to se nažalost nije desilo.

Barca je do drugog gola mogla u 23. minuti kada je u dobroj šansi bio Jordi Alba, no nije uspio da pogodi mrežu Celte. To je bila i najkonretnija šansa do kraja prvog poluvremena.

Barcelona se u drugom poluvremenu dosta patila s tempom. Celta je igrala znatno bolje i prijetila je golu Barcelone, ali gosti nisu uspjeli da savladao Ter Stegena.

Odličnu šansu Celta je imala u 48. minuti kada je Rodriguez bio u prilici, ali iz odlične situacije je šutirao pored gola.

Celta je u 68. minuti uspjela da savlada domaćeg golmana kada je Larsen pogodio, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

Veliku priliku Celta je imala i u 84. minuti. Prvu pravu priliku na meču imao je Aspas koji je izašao sam ispred Ter Stegena, no on to brani. Već nakon kornera Mallo odlično šutira s vrha kaznenog prostora, ali i ovaj put lopta ide tik pored stative.

Do kraja utakmice Celta je imala incijativu i pokušala je na sve načine da dođe do gola, ali je Barcelona uspjela da se odbrani i dođe do tri boda koja ih vraćaju na lidersku poziciju La Lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je prvoplasirana sa 22 boda koliko ima i Real Madrid, dok je Celta na 11. mjestu s deset bodova. U narednom kolu Barcelona će gostovati upravo na Santiago Bernabeu kod Real Madrida.

Prvi ovosezonski El Clasico na rasporedu je naredne nedjelje s početkom u 16:15 sati. Prije toga Barcu u srijedu očekuje i meč Lige prvaka protiv Intera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.