Zabranili mu da trenira s Messijem i pokušali srušiti njihovo prijateljstvo: Nikada nije tako plakao

Odluka koja je sve promijenila u Barceloni

Zabranili mu da trenira s Messijem i pokušali srušiti njihovo prijateljstvo: Nikada nije tako plakao

Endin Čaušević

Luis Suarez je prije dvije godine napustio Barcelonu nakon što su mu čelnici kluba i Ronald Koeman tada poručili da više na računaju na njega što je bio veliki šok za navijače ovog kluba.

Josep Maria Bartomeu i Ronald Koeman su prije dvije godine poručili Suarezu da više ne računaju na njega što tada niko nije očekivao da će se desiti. Urugvajac je na kraju završio u Atletico Madridu i već u prvoj sezoni donio je ovom timu titulu prvaka Španije.

Suarez se u suzama oprostio od Barcelone i svojih saigrača jer nije očekivao da će takav način napustiti klub.

Poznato je da je Suarez u odličnim odnosima s Lionelom Messijem i nije tajna da su veliki prijatelji. Urugvajac je otkrio da je Messi plakao kada je čuo da Suarez napušta Barcu, te da ga nikada nije takvog vidio.

"Messi nikada prije nije toliko plakao. Sve nas je pogodila ta situacija i neočekivana odluka da mi kažu da napustim klub. Čak mi ni danas nije jasno zašto se sve to desilo, ali barem sam imao priliku da idem i budem sretan u Atletico Madridu", rekao je Suarez.

Također, ono što je dodatno pogodilo Suareza jeste bizarna odluka Koemana da mu zabrani da trenira zajedno s Messijem i društvom.

Oglasi

"Dolazio sam na treninge s najboljom namjerom da dam maksimum kao i uvijek. Ali, oni su me držali čak odvojeno od Messija i saigrača. Trenirao sam potpuno sam. Nakon treninga bih dolazio kući i plakao jer sam bio povrijeđen zbog svega što mi rade. Mi smo bili najmanje krivi za situaciju u klubu, a nama su se osvetili".

Nakon poraza od Bayerna sa 8:2 igrači su bili žestoko razočarani i pogođeni, ali su vjerovali da se mogu vratiti još jači. Međutim, klub je odlučio da će to uraditi na svoj način.

"Taj poraz je bio baš težak, baš smo bili razočarani. Znali smo da u narednoj sezoni moramo biti bolji nego ikad, ali klub je odlučio da stvari riješi na najgori mogući način. Zamjerio se većini igrača i eto vidjeli ste kako je sve to na kraju završilo. Jasno je svima ko su krivci", dodao je Urugvajac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Suarez se nalazi na zalasku karijere i igra u Nacionalu, a nastupit će i na Svjetskom prvenstvu za Urugvaj nakon čega bi se mogao oprostiti od svoje reprezentacije.

"Sanjam o finalu na Mundijalu između Urugvaja i Argentine. To bi bilo ostvarenje sna za mene. Ovo je zadnji Mundijal za mene i nadam se da ćemo ga obilježiti na najbolji mogući način", zaključio je Suarez.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi