Konačno "svanulo" i Griezmannu, ali i Barceloni i Atleticu

Postigli su dogovor

Konačno "svanulo" i Griezmannu, ali i Barceloni i Atleticu

Edmir Škorić

Barcelona je konačno a Atleticom postigla dogovor oko promjene uslova posudbe s opcijom kupnje Antoine Griezmanna.

Barcelona je 2019. godine kupila Griezmanna za čak 120 miliona eura, ali Francuz se nije najbolje snašao u novom klubu, a s obzirom da je imao ogromnu platu, klub ga je odlučio poslati nazad u Atletico na posudbu.

Potpisao je dvogodišnju posudbu s Madriđanima, ali su čelnici Atletica optuženi da su pokušali izbjeći obaveze otkupa igrača. Postojao je rizik da će slučaj doći do suda, ali čini se da su se stvari najzad riješile.

Atletico je trebao kupiti Griezmanna za 40 miliona eura ako odigra određeni broj minuta na posudbi. Sumnjivo se činilo da ga Diego Simeone najčešće mijenja nakon 60. minute. Očito zbog klauzule u kojoj je Griezmann morao da igra svaki meč više od 60 minuta kako bi ga Atletico morao kupiti.

Kako prenosi dnevnik Mundo Deportivo, Atletico je pristao kupiti Griezmanna za 24 miliuona eura, što je znatno manje od prvobitno dogovorenog.

Odlazak Francuza svakako će povećati platni kapacitet Barcelone, ali neće previše opteretiti proračun Atletica kako se očekivalo.

Prema novim uslovima ugovora njegova bi plata u Madridu trebala iznositi 7 miliona eura godišnje, gotovo 1/3 manje nego što se pretpostavljalo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Griezmannova karijera doživjela je vrhunac tokom prvog boravka u Atleticu. Igrao je finale Lige prvaka 2016., jednom je osvojio španski Superkup, dodao je trijumf u Evropskoj ligi 2018. Bio je jedan od vođa momčadi Francuske na Euru 2016. (viceprvak) i na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, kada je njegova reprezentacija stigla do titule.

Francuzi su htjeli razjasniti slučaj transfera prije Svjetskog prvenstva u Kataru, kako bi se mogao fokusirati na njega i pripremiti se za njega kako treba. Ove je sezone za madridski klub postigao deset golova i upisao tri asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi