Zabrinutost postoji

U Barceloni strahuju da će Bayern "pustiti" Interu, a sve zbog Lewandowskog

Esmer Oštraković

Poraz na gostovanju kod Intera stavio je Barcelonu u jako težak položaj kada je riječ o plasmanu u narednu fazu takmičenja u Ligi prvaka. 

Cilj Barcelone ove sezone je minimalno plasman u četvrfinale Lige prvaka, a obzirom na stanje u grupi nije nemoguće da Barcelona takmičenje nastavi u Evropskoj ligi.

Oko kluba se stvorila loša atmosfera nakon poraza od Intera, a sada su se pojavile teorije zavjere u kojima je glavni razlog Robert Lewandowski. Naime, čak i ako Barcelona ostvari pobjede u sve tri naredne utakmice u Ligi prvaka postoji šansa da se ne plasiraju u narednu fazu takmičenja.

Razlog je taj što Inter u posljednjem kolu grupne faze putuje u Minhen, a pobjeda tamo značila bi siguran prolaz dalje za ovaj tim.

Prošli prijelazni rok napravio je mnogo tenzija između Bayerna i Barcelone, naravno sve zbog toga što je Lewandowski iz Bayerna prešao u Barcelonu.

Nije se način kako je Barcelona pregovarala sa Lewandowskim nimalo svidio čelnicima Bayerna i oni to nikada nisu kirli.

Sada se otvorilo pitanje šta će Bayern uraditi u utakmici protiv Intera ako već budu imali osiguran prolaz dalje iz grupe.

Kako prenose španski mediji u Barceloni se brinu da Bayern neće "zapeti", te da će zbog svega pustiti pobjedu Interu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naravno teško je to i pomisliti, a kamoli očekivati, ali to je veoma zabrinulo sve ljude koji su vezani za Barcelonu. Na kraju nam ostaje da vidimo da li će prije svega Barcelona upisati sve pobjede, a nakon toga i kakav će biti rezultat na utakmici između Bayerna i Intera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.