Ništa ne krije

De Gea jasno poručio gdje želi nastaviti karijeru

Esmer Oštraković

Manchester United ove sezone ne igra baš najbolje iako se to očekivalo nakon dolaska novo trener u klub.

Nije sezona krenula baš najbolje za ovaj tim, te su odmah na udaru bili svi nogometaši, kao i novi trener.

Međutim, Ten Hag je tražio strpljenje od navijača nakon uvodnih utakmica, te je Manchester United u posljednje vrijeme zaigrao dosta bolje.

Ako se izuzme gradski derbi protiv Manchester Cityja u kojem su doživjeli poraz koji sigurno mnogo boli svakog navijača ovog kluba, ostvareni su neki jako dobri rezultati.

Jučer je tako Manchester United uspio da ostvari pobjedu na uvijek teškom i nezgodnom gostovanju kod Evertona i tako se primakne borbi za Ligu prvaka.

Jedan od najboljih pojedinaca u ovoj sezoni u Manhcester Unitedu je golman ovog kluba David de Gea koji brani jako dobro.

On je ostao prvi izbor i nakon dolaska novog trenera iako se špekulisalo o dolasku novog golmana, a najglasnije se spominjalo ime Oblaka iz Atletico Madrida.

De Gea je upitan o tome gdje želi nastaviti svoju karijeru i da li razmišlja o tome, a on je odgovorio jako direktno.

"Novi ugovor? Naravno da želim biti ovdje još mnogo godina, tako da ćemo vidjeti šta će se desiti u budućnosti. Veoma, veoma sam sretan u Manchester Unitedu", rekao je De Gea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

David de Gea on his contract: “New contract? Of course, I would like to be here for more years, so we'll see what happens in the future”, tells BT Sport. 🚨🇪🇸 #MUFC

“I'm really, really happy here at Man United”. pic.twitter.com/E4KQoEh6GA

Tako je riješena stvar kada je riječ o tome da će napustiti klub, naravno ako se njega bude pitalo, te je samo pitanje da li ga Ten Hag želi ostaviti na mjestu prvog golmana kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.