Jedan preuzeo krivicu za sve, sedmorica se izvinjavala navijačima, a Ronaldo ostao u nevjerici

Nova bruka Manchester Uniteda

Jedan preuzeo krivicu za sve, sedmorica se izvinjavala navijačima, a Ronaldo ostao u nevjerici

M. Šljivak

Manchester United doživio je danas novi sramotu.

Crveni đavoli poraženi su u 2. kolu Premiershipa na gostovanju kod Brentforda, a bilo je nevjerovatnih 4:0.

Na Community stadionu u Brentfordu sve je bilo gotovo već nakon 35 minuta. Ekipa Erika ten Haga je deklasirana, a pogađali su redom Dasilva, Jensen, Mee i Mbuemo.

Ovo je još jedan ozbiljan udarac za United, ali i za Cristiana Ronalda. Portugalac nije uspio postići pogodak iako je imao nekoliko šansi, no on je najmanje kriv za sve što se dešava na Old Traffordu.

Nije ni njemu lako gledati tim kako tone sve niže. Reakcija iz 32. minute nakon što je United primio treći pogodak jasno pokazuje da je Cristiano razočaran.

Oglasi

Čovjek jednostavno ne može da vjeruje gdje se nalazi. Većina fudbalera velikana s Teatra snova kao da je zalutala na teren i ovo je samo još jedna u nizu sramota čuvenog kluba.

Novi menadžer Erik ten Haag nalazi se u jako teškoj situaciji. Imao je Nizozemac velike planove, ali je grubo prizemljen na zemlju.

Treba istaći da su sedmorica fudbalera Uniteda nakon utakmice otišli do navijača da se traže oprost. David de Gea, Scott McTominay, Anthony Elanga, Marcus Rashford, Bruno Fernandes, Donny van de Beek i Diogo Dalot našli su se pred njima, a De Gea tvrdi da je on kriv za sve.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ja sam koštao tim danas. Bio sam užasan i ovo je bio dan za zaborav. Morali smo bolje, ja sam morao odbraniti prvi šut i sve bi bilo drugačije. Nekad bih morao bolje čitati igru", rekao je De Gea koji je sam tražio da stane pred kamere Sky Sportsa.

Manchester United je zakucan za dno Premier lige nakon dva kola. Nemaju bodova i gol-razlika im je 1:6.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adi4
A harry,imal ga igdje?
2 0
ViniJr
De Gea preuzeo krivicu kao @King_Kenny SIDU od svoje sestre hahahah
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi