Peh za pehom, ali napadač je i dobro prošao

Novi udarac za Liverpool

Stručni štab Liverpoola saznao je nove loše vijesti.

Naime, napadač Luis Diaz neće biti u pogonu narednih osam sedmica.

Radi se o težoj povredi ligamenata, no na sreću nisu pokidani, pa nije potrebna operacija.

Novi je to udarac za Liverpool koji je trenutno na sredini tabele i od borbe za prvaka vjerovatno neće biti ništa.

O tome je jasno govorio i sam Kloop.

"Nismo u utrci za naslov. Trenutno imamo problema", priznao je Nijemac čiji tim ima čak 14 bodova manje od vodećeg Arsenala.

"U ovoj situaciji igramo s Arsenalom, Rangersom i Manchester Cityjem. Jesu li ovo savršeni suparnici za vraćanje vašeg samopouzdanja? Vjerovatno ne. Ali mi ćemo ići i borit ćemo se. Nalazimo se u teškom razdoblju. Želimo proći kroz ovo zajedno. Radimo na tome", poručio je Klopp.

Trener Liverpoola tražio je i pozitivu u igri svojih igrača nakon utakmice protiv Arsenala.

"S druge strane, dosta smo mučili lidera na tabeli, ekipu koja je u velikoj formi. Čak smo to i učinili u za nas jako lošoj situaciji. Moramo to nastaviti".

Klopp će se u sljedećim utakmicama morati nositi s kadrovskim problemima. U utakmici protiv lidera na tabeli povrede su zadobili Trent Alexander-Arnold i Luis Diaz.

"Prvi je izvrnuo gležanj, noga je odmah počela oticati. Diaz? Ono s koljenom nije izgledalo kako treba".

Potražite više informacija na temu Premier league:

U međuvremenu su stigle informacije i nisu dobre, pošto Kolumbijac neće biti na terenu sve do decembra, iako ne mora na operaciju koljena.

Liverpool sada prvo gostuje u Škotskoj ekipi Rangersa u Ligi prvaka, a narednog vikenda će imati veliki derbi s Manchester Cityjem.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.